Merih Demiral golünü attı hem Türkiye hem Avrupa tarihine geçti!

Arif Can Yıldız
02.07.2024 - 22:23 | Son Güncellenme: 02.07.2024 - 23:43

EURO 2024 Son 16 Turu’nda Türkiye'nin Avusturya ile karşı karşıya geldiği maçın henüz 1. dakikasında golü atan Merih Demiral attığı gol ile tarihe geçti.

Merih Demiral golünü attı hem Türkiye hem Avrupa tarihine geçti!

AJANSSPOR HABER

EURO 2024 F Grubu’nda; Portekiz, Gürcistan ve Çekya ile mücadele eden Türkiye, aldığı iki galibiyet ve bir mağlubiyetle ikinci olarak son 16 turuna yükselmeyi başardı. A Milli Takım son 16 turunda ise Avusturya’ya rakip oldu.

Merih perdeyi erken açtı

Maçın henüz 1. dakikasında golü atan Merih Demiral, Arda Güler’in kullandığı köşe vuruşunda Avusturya savunmasının uzaklaştıramadığı topu ceza sahası içerisinde sert bir vuruşla ağlara göndererek Milli Takımımızı öne geçirmeyi başardı.

Tarihe geçti 

26 yaşındaki defans oyuncusu attığı bu gol ile Türkiye'nin Avrupa Şampiyonaları tarihinde attığı en erken golün sahibi olurken turnuva tarihinde eleme aşamalarında atılan en erken golü kaydetti.

Burak Yılmaz’ı geride bıraktı 

Deneyimli stoper, EURO 2016’da Çekya’ya 10. dakikada gol atan Burak Yılmaz’ın rekorunu da geride bıraktı.

Nihat Kahveci'ye ortak oldu

Yine Arda Güler'in ortasında maçtaki ikinci golünü atan Merih Demiral, EURO 2008'de Çekya'ya iki gol atanNihat Kahveci'den bu yana Türkiye formasıyla bir Avrupa Şampiyonası maçında iki gol atan ilk oyuncu oldu 

Senin için hazırladığımız haberler