Merih Demiral, Atalanta'ya transfer oldu

İsa Kethüda
02.08.2021 - 21:35 | Son Güncellenme: 03.08.2021 - 22:25

Transfer haberleri... İtalya Ligi takımlarından Juventus, milli futbolcu Merih Demiral'ı satın alma opsiyonuyla Atalanta'ya kiraladı. İşte detaylar...

Merih Demiral, Atalanta'ya transfer oldu

DIŞ HABER - AJANSSPOR

İtalya Serie A Ligi ekiplerinden Juventus forması giyen ve teknik direktör Max Allegri tarafından kadroda düşünülmeyen Merih Demiral, Atalanta yolcusu...

Romero'nun yerine Merih

Atalanta, yeni sezon öncesi transfer çalışmalarına devam ediyor. İtalyan ekibi, Arjantinli savunma oyuncusu Cristian Romero için gelen teklifleri değerlendirmeye alırken 23 yaşındaki oyuncunun Premier Lig'de oynama isteği sonrası Tottenham ile görüşmelerini sıklaştırdı. İtalyan basınına göre, Tottenham'ın Arjantinli oyuncu için 50 milyon Euro + 5 milyon Euro başarı bonusu içeren teklifini Atalanta'nın kabul ettiği ve oyuncunun önümüzdeki günlerde İngiliz ekibiyle resmi sözleşme imzalayacağı ifade edildi.

İtalyan ekibi, Cristian Romero'nun Tottenham'a transferi sonrası oluşacak boşluğu ise milli oyuncu Merih Demiral ile doldurmayı planlıyor.

25 milyon Euro

Atalanta Teknik Direktörü Gian Piero Gasperini'nin Merih Demiral transferi için ısrarcı olduğu ve milli oyuncuyu takıma kazandırmak için yönetimle görüştüğü öğrenildi. İtalyan ekibi, milli oyuncu için Juventus'a 5 milyon Euro kiralama bedeli önerirken 25 milyon Euro da satın alma opsiyonu teklif etti. İtalyan basını, önümüzdeki sezon daha fazla forma şansı bulmayı hedefleyen milli oyuncunun da bu transfere sıcak baktığını vurguladı. Transferin önümüzdeki günlerde resmiyete kavuşması bekleniyor.

Merih Demiral, resmen Atalanta'da

İtalyan gazeteci Fabrizo Romano, Merih Demiral'ın satın alma opsiyonuyla Atalanata'ya kiralandığını açıkladı. Milli futbolcu, Tottenham'a transfer olan Romero'nun yerini alacak. 

İlgini Çekebilir
Juventus, Giorgio Chiellini ile yola 'devam' dedi
Habere Git

Bilindiği üzere, Alman ekibi Borussia Dortmund'un da milli futbolcuyu transfer listesine aldığı iddia edilmişti. Ayrıca, Demiral'ın ismi bir dönem Barcelona, Milan ve Leicester City ile de anılmıştı. 

35 milyon Euro

Öte yandan Juventus, daha önce Merih Demiral'ın bonservis bedelini 35 milyon Euro olarak açıklamıştı. 

Sözleşmesi devam ediyor

Kulübüyle olan sözleşmesi 30 Haziran 2024 yılına kadar devam eden 23 yaşındaki savunma oyuncusu, siyah-beyazlı takımla çıktığı 32 maçta 1 gol ve 2 asist kaydetti.

Senin için hazırladığımız haberler