Merih Demiral satış listesinde!

29.04.2021 - 12:18 | Son Güncellenme: 29.04.2021 - 12:31

İtalyan CalcioMercato Gazetesi, Juventus'un finansman yaratabilmek için Merih Demiral'ı transfer listesine koyduğunu haberleştirdi. İşte detaylar...

Merih Demiral satış listesinde!

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Andrea Pirlo yönetiminde kötü bir sezon geçiren Juventus, Haziran ayına kadar 100 milyon Euro bulmakla mükellef. İtalyan basını, Juventus'un bu parayı bulmak için kadronun kemik futbolcularıyla yol ayrımına gidebileceğini ileri sürdü.

 

Satış listesine koyulan futbolcular arasında Türk Milli Takımı'nın başarılı stoperi Merih Demiral'da var. Juventus, Sassuolo'dan 18 milyon Euro'ya aldığı Demiral için İngiltere Premier Ligi takımlarından Everton ile dirsek temasında. 

Son 9 yılın şampiyonu, Pirlo yönetiminde tökezledi

İtalya'da 2011-2012 sezonundan itibaren düzenli olarak her yıl şampiyon olan Juventus, bu yıl eski futbolcusu Andrea Pirlo ile Şampiyonlar Ligi potasına girmekte güçlük çekiyor. Nitekim, art arda gelen kötü sonuçlar ve Atalanta'nın önlenemez yükselişi, Serie A'yı alışıldığın dışında bir hale dönüştürdü. 66 puanla 4. sırada yer alan Juventus'u, aynı puanla Milan takip ediyor.

 

İtalyan devindeki bu kötü gidişat, kulübü finansal krize sürükledi. CalcioMercato, Haziran ayına kadar 100 milyon Euro bulmak zorunda olan Juventus'un, "yanan geminin malları" edasıyla futbolcularını satış listesine koyduğunu iddia etti. 

Demiral için Everton iddiası

Türk savunmacı Merih Demiral'dan ciddi bir gelir elde etmek isteyen Juventus, Everton ile Demiral'ın transferi için diyalog halinde. Carlo Ancelotti'nin yeşil ışık yaktığı futbolcuya, 25-30 milyon Euro arası bir ödeme yapılması planlanıyor. Juventus, rakamı daha yukarı çekmek istese de taraflar anlaşmaya çok yakın. 

Senin için hazırladığımız haberler