Merih Demiral, "Yurt dışından teklifler aldım"

Akın Ungan
16.12.2021 - 16:30 | Son Güncellenme: 16.12.2021 - 16:31

Avrupa devi Juventus tarafından, sezon başında Atalanta'ya kiralanan Milli oyuncumuz Merih Demiral, İtalyan basınına açıklamalarda bulundu.

Merih Demiral, "Yurt dışından teklifler aldım"

Fenerbahçe altyapısından, Juventus'a kadar uzanan serüveninde Merih Demiral, sezon başında Serie A ekiplerinden Atalanta'ya, 30 milyon Euro satın alma opsiyonuyla kiralandı. Atalanta'da başarılı bir performans sergileyen 23 yaşındaki genç oyuncu, İtalyan gazetesi La Gazzetta Dello Sport'a konuştu.

"2019/20 Juventus kalitesindeyiz"

Formasını giydiği Juventus ile 2019/20 sezonunda Serie A şampiyonluğuna ulaşan Merih Demiral'ın, Atalanta'nın bunu başarabileceğine olan inancı tam. Genç oyuncu, "Juventus ile şampiyon olduğumuz dönemdeki kalitedeyiz. Burada oynuyorsanız her şeyin olacağını biliyorsunuz. Ancak şampiyon oluncaya kadar ondan bahsetmeyeceğim. Teknik direktörümüzün istediği gibi oyuncular birbirine uyumlu harika bir takımız. Juventus'ta şampiyonluk yaşadığım dönemle aynı şartlar bulunuyor. Özel şeyler yapıp yapmadığımız konusunda bir şey söyleyemem; ancak Atalanta gibi oynarsak her şey mümkün" ifadelerini kullandı.

Teknik direktör Gasperini'nin antrenman şekli

Atalanta'da özellikle antrenman yoğunluğu nedeniyle ilk dönemde zorlandığını açıklayan Milli oyuncu, "Bir mekanizmaya girmeli ve mentalitenizi değiştirmelisiniz. Her zaman ileri bakmalı ve geri doğru koşmaya hazırlanmalısınız. Ama hepsinden önemlisi Gasperini'nin yoğun antrenmanlarına alışın. Zingonia'daki kadar yoğun antrenman yapmamıştım" diyerek, hocasının çalışmalara ne kadar önem verdiğini vurguladı.

"Yurtdışından teklifler aldım"

Atalanta'ya imza atmadan önce yaşanan gelişmeleri aktaran Merih Demiral, "Yurt dışından teklifler aldım. Ancak Atalanta'da Gasperini ile çalışmayı kabul ettim. İmza atmadan önce Gasperini ile konuştum. Benim için büyük bir fırsat olabileceğini anladım" ifadeleriyle, Gasperini faktörünün altını çizdi.

Ronaldo ile hala görüşüyor mu?

Merih Demiral, Juventus günlerinden takım arkadaşı olan yıldız futbolcu Cristiano Ronaldo hakkında ise "Cristiano Ronaldo ve ben çok yakınız. Bana her zaman yardımcı oldu ve WhatsApp'ta sık sık görüşüyoruz. O, tanıdığım en özel insanlardan biri" şeklinde bahsetti.

Senin için hazırladığımız haberler