UEFA'nın Merih Demiral'a verdiği ceza belli oldu iddiası! TFF'den açıklama...

Burak Alaca
04.07.2024 - 21:49 | Son Güncellenme: 04.07.2024 - 22:47

UEFA'nın EURO 2024 son 16 turunda Milli Takımımızın, Avusturya'yı yendiği maçta Merih Demiral'ın yaptığı kutlamaya verdiği cezanın belli olduğu iddia edildi.

UEFA'nın Merih Demiral'a verdiği ceza belli oldu iddiası! TFF'den açıklama...

AJANSSPOR-HABER

Milli Takımımızın; EURO 2024'ün son 16 turunda Avusturya'yı 2-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldiği maçın ardından UEFA, Merih Demiral'a gol sevinci için soruşturma açtı.

UEFA'nın Merih Demiral'a verdiği ceza belli oldu

Alman Bild gazetesinin haberine göre; attığı golün ardından "Bozkurt" işareti ile sevinen milli stoperimiz UEFA tarafından 2 maç men cezasına çarptırıldı. 26 yaşındaki futbolcu millilerimizin iki golünü de kaydetmişti.

Dışişleri Bakanlığı'ndan tepki

Dışişleri Bakanlığı yayınladığı yazıda Merih Demiral'a açılan soruşturmaya "Bir spor müsabakasındaki sevinç kutlaması sırasında, tarihi ve kültürel bir sembolün, hiç kimseyi hedef almayan biçimde kullanılmasına yönelik siyasi amaçlı tepkileri kınıyoruz." ifadelerine yer verdi.

İlgini Çekebilir
Yapay zekadan, UEFA'nın soruşturma başlattığı Merih Demiral'ın gol sevincine yorum
Habere Git

TFF'nin savunma hakkı bulunuyor

Öte yandan Yağız Sabuncuoğlu'nun ilk olarak verdiği habere göre ise; Türkiye Futbol Federasyonu ve Merih Demiral henüz UEFA'ya savunmasını vermedi. Milli yıldızımızın ve federasyonumuzun tarafına sabaha kadar süre verildi. Avukatlar şu anda Merih Demiral'ın savunmasını yazmaya devam ediyor.

TFF'den cezaya yalanlama geldi

Türkiye Futbol Federasyonu resmi sitesinden yapıtğı açıklama ile çıkan haberleri “Merih Demiral’a UEFA tarafından 2 maç ceza verildi” şeklinde yayınlanan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Yarın sabaha kadar savunma süremiz bulunmaktadır." ifadeleri ile yalanladı.

Bellingham'a verilen ceza şaşırttı!

Öte yandan yine Bild gazetesinin haberine göre ise; İngiltere'nin uzatmalarda Slovakya'yı elediği maçta cinsel organını işaret ederek yapıtğı hareket nedeniyle UEFA'ya sevk edilen Jude Bellingham ise yalnızca 20 bin Euro para cezasına çarptırıldı.

Senin için hazırladığımız haberler