Merih Demiral'dan eleştirilere sert cevap! "Allah belanızı versin"

Akın Ungan
30.12.2023 - 11:51 | Son Güncellenme: 30.12.2023 - 12:23

Suudi Arabistan'da Atatürk krizi nedeniyle Galatasaray-Fenerbahçe Süper Kupa maçı iptal edildi. Al Ahli'de oynayan Merih Demiral eleştirilere sert yanıt verdi.

Merih Demiral'dan eleştirilere sert cevap! "Allah belanızı versin"

AJANSSPOR HABER

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'ta oynanması planlanan Süper Kupa finali, Suudi yetkililerin Mustafa Kemal Atatürk pankartları ve tişörtlerine onay verilmemesi üzerine iptal edildi. Yaşanan kriz saatler süren toplantıda aşılmaya çalışılsa da Suudiler talepleri reddetti. Bu nedenle Galatasaray ve Fenerbahçe takımları Türkiye'ye geri döndü.

Merih Demiral destek mesajı vermedi

Bu olayın üzerine birçok kulüp ve futbolcu Suudi Arabistan'ın Mustafa Kemal Atatürk engelini eleştirirken, yaptıkları paylaşımlarla Galatasaray ve Fenerbahçe'ye destek oldu. Fakat Suudi Arabistan Pro Lig ekiplerinden Al Ahli'de forma giyen Merih Demiral'ın herhangi bir paylaşımda bulunmaması eleştirilere neden oldu.

Kaan Ayhan'a asker selamı verdirmek istediği hatırlatıldı

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri H Grubu'nda A Milli Futbol Takımımız, Fransa ile deplasmanda 1-1 berabere kalmıştı. Alkolik isimli bir X (Twitter) hesabı Merih Demiral'ın maçta beraberlik golünü kaydeden Kaan Ayhan'dan gol sevinci sırasında asker selamı vermesini istediğini hatırlatırken, şimdi neden Suudi Arabistan'ın Atatürk engeline karşı çıkmadığını sordu.

İlgini Çekebilir
Suudi cephesi G.Saray ve F.Bahçe'yi suçladı! İlk açıklama...
Habere Git

"Koysana tepkini en milliyetçi sensin"

"Alkolik" isimli X hesabı, Merih Demiral'a, "Kaan Ayhan gol sevinci yaşarken senin kişisel showuna katılmadı, asker selamı vermedi diye kameralar önünde artistlik yapıyordun. Şimdi mevzu Atatürk ama sesin soluğun çıkmıyor. Koysana tepkini en milliyetçi sensin" dedi.

Demiral: "Allah belanızı versin"

Merih Demiral ise "Aynı saatte maçta olduğumu biliyorsun ona rağmen etkileşim için bu şovları yapıyorsun Allah belanızı versin" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Süper Lig kulüpleri ve futbolculardan Atatürk paylaşımı
Habere Git

Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa finali 20.45'te başlayacaktı. Fakat uzun süren toplantılar nedeniyle takımlar stada bile gelmedi. Daha sonra alınan karar sonucu Suudi Arabistan'daki maç iptal edildi. Merih Demiral'ın formasını giydiği Al Ahli takımının Al Khaleej ile oynayacağı Suudi Arabistan Pro Ligi 19'uncu hafta maçı ise 21.00'de başladı. Merih Demiral, 1-0 Al Ahli üstünlüğü ile sona eren maçın 90+12'inci dakikasında oyuna girdi.

Milli futbolcu Demiral, Suudi Arabistan'da yaşanan Mustafa Kemal Atatürk engeline dair henüz herhangi bir destek mesajında bulunmadı.

"Organizasyonu yapamayan TFF organizatörleridir"

Ayrıca Merih Demiral, Sports Digitale'e açıklamalarda bulundu. Demiral, "Olayların yaşandığı anda sahadaydım. Şimdi maçtan çıktım. Bu olaylar üzerinden bana zarar vermeye çalışmak çok üzücü. Organizasyonu yapamayan TFF organizatörleridir. Ben değilim" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler