Merih Demiral'ın soruşturmasındaki UEFA komite başkanı tartışma konusu oldu

Aleyna Gürgen
04.07.2024 - 12:35 | Son Güncellenme: 04.07.2024 - 12:44

Türkiye A Milli Takımı'ndan Merih Demiral'ın Avusturya maçındaki sevinç hareketi nedeniyle açılan soruşturmada komite başkanı gündem oldu. İşte detaylar...

Merih Demiral'ın soruşturmasındaki UEFA komite başkanı tartışma konusu oldu

Merih Demiral'ın UEFA tarafından açılan soruşturmasını karara bağlayacak olan Kontrol, Etik ve Disiplin Komitesi'nin başkanının Avusturyalı olduğu ortaya çıktı.

UEFA'dan Demiral'a soruşturma

Türkiye, EURO 2024 Son 16 Turu'nda Avusturya'yı 2-1 yendi. Avusturya karşısındaki iki golümüzü de kaydeden Merih Demiral sevinç sırasında elleri ile 'Bozkurt' işareti yaptı. UEFA ise Demiral'ın 'uygunsuz davranışlarda bulunduğu' iddiasıyla soruşturma başlattı.

Demiral'ın kararını verecek komitenin başkanı Avusturyalı

Merih Demiral ile ilgili soruşturmayı karara bağlayacak olan UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Komitesi'nin başkanının Thomas Partl olduğu ortaya çıktı. Partl'ın Avusturyalı olması ise tartışma konusu oldu. 

İlgini Çekebilir
Dışişleri Bakanlığı'ndan UEFA'ya Merih Demiral tepkisi!
Habere Git

"İyi ki yapmışım"

Merih Demiral ise Avusturya maçının ardından yaptığı açıklamada maçtaki sevinci hakkında şunları söyledi: "Türklükle alakalı aklımda bir gol sevinci vardı, onu yaptım. Türk olduğum için gurur duyuyorum, o yüzden golden sonra onu iliklerime kadar hissetim. Yaptığımdan dolayı çok da mutluyum. İyi ki yapmışım."

Senin için hazırladığımız haberler