Merih'ten transfer itirafı!

24.03.2017 - 16:10 | Son Güncellenme: 24.03.2017 - 16:10

AJANSSPOR- Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra Portekiz'in Alcanenense takımına imza atan Merih Demiral, buradaki performansıyla Sporting CP'nin dikkatini çekmiş ve devre arasında 6 aylığına kiralanmıştı.

Portekiz ekibi onun performansından memnun kalmış olacak ki onun satın alma opsiyonunu kullandı ve onunla 2022'ye kadar süren bir sözleşme imzaladı.

Sporting CP'nin resmi Internet sitesine açıklamalarda bulunan 19 yaşındaki savunma oyuncusu sert bir oyun karakterine sahip olduğunu söyledi: "Rafael Leao bana daha yumuşak oynamam gerektiğini iletti. Ama artık beni iyi tanıyorlar. Çok sertim, her topu süpürüyorum."

Fenerbahçe'den ayrılık sürecine de değinen Merih Demiral, "Orada öncelik deneyimli ve yabancı oyuncularındı. Bu yüzden bana da pek bir gelecek yoktu. Alcanenense'ye büyük bir özgüvenle geldim. Kısa zamanda iyi bir transfer yapacağıma inanıyordum. Sporting'in haricinde bir Portekiz takımı ile 2 Türk ekibi teklifte bulundu ama ben Sporting'i seçtim. Çünkü burası dünyanın en iyi akademisine sahip. Olabilecek en iyi yerdeyim" ifadelerini kullandı.

Sporting'de geçirdiği 3 ayda teknik, taktik ve fiziksel olarak inanılmaz bir gelişim gösterdiğini ifade eden genç oyuncu, Nani'yle yaşadıklarını da anlattı: "Vitor Pereira benim onunla çalışmamı istedi. İdmanlardan sonra ona yardım ediyordum. Top kontrolü ve dripling konuusnda kendini geliştirmek istiyordu."

(YASAL UYARI: Bu haber kaynak gösterilmeden kullanılamaz.)

 

Senin için hazırladığımız haberler