Mersin Silifke Belediyespor Kulüp Başkanı Gürhan Dölek'den Play-off Açıklaması

Orhan Gülek
11.03.2023 - 17:43 | Son Güncellenme: 11.03.2023 - 18:05

Bölgesel Amatör Ligi 7. Grubun iddialı takımlarından Mersin Silifke Belediyespor Kulüp Başkanı Gürhan Dölek, amatör ligler ve kulüp hakkında açıklamalarda bulundu.

Mersin Silifke Belediyespor Kulüp Başkanı Gürhan Dölek'den Play-off Açıklaması

Nazım TÜRKNAS / AJANSSPOR

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 7. Grupta mücadele eden Silifke Belediyespor'da başkan Gürhan Dölek, takımın durumu ve play-off sistemi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

"Adana FK takımı 3. Lige yükseldi"

İlk olarak deprem felakati nedeniyle TFF'nin Bölgesel Amatör Ligi'nde aldığı kararı değerlendiren Dölek, "TFF, bizim bulunduğumuz 7. Grup ve 2. Grup dışındaki diğer gruplara 4-5 Mart'ta maçlara başlayacağı açıklandı, ardından da depremden etkilenen şehirlerden iki kulübü bir üst lige çıkardı. Bizim grubumuzda ise Adana FK takımı 3. Lige yükseldi. " dedi.

"Biz yarışmak, oynamak istedik"

TFF'ye çağrıda bulunduklarını ve mücadele etmek istediklerini dile getiren Dölek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bunun dışında da 5'er takım kendi arasında Play-off müsabakası gerçekleştirecek. Bu play-off'ların detayları henüz açıklanmadı. Ben şunu ifade etmek istiyorum; Adana kulübüyle aramızda 5 puan fark ve önümüzde 11 maç vardı. 3 puanlı sistemde 11 maç, 33 puan yapar ve çok şey değişirdi. Biz federasyona yaptığımız çağrılarda rekabet etmemizin engellenmemesini istedik. Biz yarışmak, oynamak istedik. Federasyon da sağolsun, play-off olsa da oynamamıza müsade etti."

"İnşallah hakkaniyetli bir karar olacaktır"

Ancak biz 2. Olmamızdan dolayı ve puan farkından dolayı bu avantajlarımızın korunması gerektiğini düşünüyoruz. 2. sıradaki takım ile 7. sıradaki takımın eşit şartlarda mücadele etmesinin doğru olmadığını düşünüyoruz. Zaten biliyorsunuz ki TFF, bu yıl play-off sisteminde değişikliğe gitmişti; lig 2.'leri veya 3.'leri doğrudan grup finalisti olacaktı, diğer takımlar da kendi arasında mücadele edip finale kalacaktı. Ben bu sistemi desteklemekteyim, bu sistemin adaletinden de bahsetmekteyiz. İnşallah hakkaniyetli bir karar olacaktır."

"Sadece adı amatör"

"Bölgesel Amatör Lig'inde yaşanan sıkıntılara da değinen Mersin Silifke Belediyespor Kulüp Başkanı Gürhan Dölek, şu ifadeleri kullandı:

"Bölgesel Amatör Lig'in sadece adı 'amatör'. Statü olarak 3. Lig'den bile zor bir lig. Ligde uygulanan enteresan statüler bizi ve diğer takımları da fazlasıyla olumsuz etkilemekte. Örneğin bu garip statülerden bir tanesi şu: eğer şampiyon olup bir üst lige çıkamazsanız, şehrinizin diğer BAL takımıyla play-out mücadelesine çıkıyorsunuz, kaybeden BAL’dan düşüp SAL adı verilen Süper. Amatör Lige düşüyor. 

"Çok külfetli bir lig"

Bunun dışında bütçeler de sıkıntı, fakat biz bu yıl 10 milyon liralık bir bütçeyle hareket ettik. Belki çoğu 2. Lig takımı bu bütçeleri kullanmamakta. Gerçekten maddi anlamda da çok külfetli bir lig. Bizim mücadelemiz de bu zorlukta haklarımızı korumak, savunmak."

"Herkes merak içerisinde bekliyor"

Yaşanan deprem nedeniyle Bölgesel Amatör Ligi'nde büyük bir belirsizliğin olduğunu ifade eden Dölek, "Yaşanan felaketten bu yana büyük bir belirsizlik hakim. Herkes merak içerisinde bekliyor, hâla ne olacağı belli değil. Bu belirsizlik de bizleri fazlasıyla yoruyor. Antreman nasıl yapılacak, hazırlık maçı için rakip nasıl bulunacak, oyuncular nasıl tekrar motive edilecek? Umuyorum ki bu hafta içi artık statüler, konum, zaman... her şey netleşmiş olur." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler