"Mert Çetin için Fenerbahçe..."

26.05.2020 - 17:32 | Son Güncellenme: 26.05.2020 - 17:39

"Mert Çetin için Fenerbahçe..."

Gençlerbirliği 2. Başkanı Ahmet Ölmez, Radyospor'a özel açıklamalarda bulundu. Ahmet Oğuz takımdan ayrılacak mı? Berat Özdemir için transfer teklifi aldılar mı? Mert Çetin'i Fenerbahçe istemiş miydi? Küme düşme kalkar mı? TFF tarafından oluşturulan protokoller onaylandı mı? Ahmet Ölmez, tüm bu soruları Radyospor'da yanıtladı.

Sağlık Bakanlığı 10 planı da onaylamadı!


Radyospor'da Spor Kazanı programında Özgür Sancar'ın sorularını yanıtlayan Gençlerbirliği 2. Başkanı Arif Ölmez, "Böyle bir pandemi sürecinden sadece futbol etkilenmedi. Burada bir ekonomik taraf var. Her sektör büyük ekonomik kayıplar yaşadı. Normale dönmemiz lazım. Takımlar belli bir süredir hazırlıklarını sürdürüyorlar ancak burada takım çalışmaları daha az oluyor. Yurt dışından gelen oyuncular belli bir süreyi karantinada geçirdi ve bu oyuncuların antrenman eksiği var. Her şeye rağmen normale dönmeliyiz."

"Ben maçların oynanmasından yanayım. Burada bazı şeyleri yaşayıp göreceğiz. Eğer bu maçlar oynanacaksa Bilim Kurulu'un verdiği tavsiyelerle birlikte TFF bir protokol hazırlayacaktır. Bizler de bu protokollere uymak zorundayız. Görünen tabloda oluşturulan 10 planda Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmadı." şeklinde konuştu.

TFF bu fikri kabul etmez!

Küme düşme tartışmalarına da deyinen Arif Ölmez, bu karara destek çıkan 7 kulübe hak verdi. Ölmez, "Düşmenin kaldırılmasını isteyen takımların hepsi düşme adayı. Yukarıdaki takımlar da maçların oynanmasını istiyor. İki taraf da burada haklı. Düşme kaldırılırsa rekabet koşulları nasıl olacak? Alt sıradaki takımlar nasıl maçlara motive olacak? Bu durum futbolun kalitesine zarar verebilir. Böyle durumlarda kulüpler kendi aralarında konuşuyorlar. Kulüpler taleplerini TFF'ye iletiyor ancak ben bu fikrin kabul edileceğini düşünmüyorum." dedi.

"Berat Özdemir ve Ahmet Oğuz..."

Arif Ölmez son olarak adı büyük takımlarla anılan Berat Özdemir ve Ahmet Oğuz'un geleceği hakkında konuştu. Ölmez, "Berat Özdemir ve başka oyuncularımızla alakalı transfer haberlerini duyuyoruz ancak bu pandemi döneminde kimse bir şey yapmıyor. Berat gelecek yıllarda Türk futboluna damga vuracak. Geçen yıl Mert Çetin ile ilgili Fenerbahçe'nin girişimleri oldu ancak biz oyuncuyu İtalya'ya gönderdik. Bu oyuncuların yetişmesinde altyapı hocalarımızın büyük bir emeği var. Burada asıl teşekkürü bu hocalarımıza etmeliyiz. Berat Özdemir'e yurt içinden ve yurt dışından birçok teklif var. Yaz transfer döneminde bu teklifleri değerlendirebiliriz. Ahmet Oğuz bizim altyapımızdan yetişen çok değerli bir oyuncu. Altyapımızdan yetişen oyunculara sadece futbol penceresinden bakmıyoruz. Henüz resmi bir gelişme yok." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler