A Milli Takım Kalecisi Mert Günok'tan Açıklama

Akın Ungan
20.03.2023 - 19:28 | Son Güncellenme: 20.03.2023 - 19:42

Son dakika | A Milli Takım'dan davet alan Beşiktaş kalecisi Mert Günok, 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri öncesi açıklama yaptı. İşte tüm detaylar...

A Milli Takım Kalecisi Mert Günok'tan Açıklama

A Milli Futbol Takımı, UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri'nde 25 Mart'ta Ermenistan ve 28 Mart'ta Hırvatistan ile oynayacağı karşılaşmalar için Riva'da toplandı. Millilerin, bugün gerçekleştirdiği antrenman öncesinde Beşiktaş'ın file bekçisi Mert Günok açıklamalarda bulundu.

"Ağır bir sakatlık yaşadım ve kariyerimde ilkti"

Şenol Güneş'in Beşiktaş'ta göreve gelmesinin ardından sakatlığını da atlatmasıyla birlikte tekrardan forma giymeye başlayan ve uzun bir aranın ardından tekrar milli takıma seçilen Mert Günok, geçtiğimiz yılın kendisi adına zor geçtiğini belirterek, "Geçtiğimiz sezon, benim için kolay olmadı. Beşiktaş'a transfer olduktan kısa bir süre sonra ağır bir sakatlık yaşadım ve böyle büyük bir sakatlık, futbol kariyerimde ilkti" dedi.

"Buraya tekrar geleceğimi biliyordum"

Sözlerine devam eden Günok, "Futbolun içinde bunlar var. Önemli olan yerden kalkmak. Ben hedeflerim doğrultusunda buraya tekrar geleceğimi biliyordum" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Nayir, Kuntz'un şampiyonluğuna göz koydu
Habere Git

"Hocamız her zaman benimle ve performansımla yakından ilgilendi"

Mert Günok, "Hocamızla da oynamaya başladığım dönemden sonra görüşmemiz oldu. Kendisiyle sürekli iletişim halindeydik. Her zaman benimle ve performansımla yakından ilgilendi. Şu anda önemli bir yolun başlangıcındayız. İnşallah güzel bir başlangıç ile sonu finaller olur" diye konuştu.

"Başlangıçlar her zaman önemlidir"

Avrupa Futbol Şampiyonası Elemelerinde ilk olarak oynayacakları Ermenistan maçını değerlendiren tecrübeli file bekçisi, "Deplasmanda Ermenistan ile oynayacağımız maç için farklı görüşler olabilir ama biz saha içinde kalıp oradan galip gelerek Hırvatistan maçına odaklanacağız. Başlangıçlar her zaman önemlidir. Takım olarak hedefimiz Almanya" dedi.

"Kendimi yaşça çok büyük görmüyorum"

34 yaşındaki futbolcu, "Bu takımda yurtdışında oynayan çok kaliteli birçok oyuncu var. Ben, kendimi açıkçası yaşça çok büyük görmüyorum. Ben de onlardan biriyim. Buradaki birçok oyuncuyla 2020 Avrupa Şampiyonası'na katılmayı başarmıştık. Yine bunu yapabilecek güçteyiz. Genç arkadaşlarımız da çok kaliteli ve yetenekli. O yüzden ben yolumuzun güzel olacağını düşünüyorum" dedi.

İlgini Çekebilir
Alanyaspor Başkanı isyan etti! "Elini arka cebine attıktan sonra neden vazgeçtin?"
Habere Git

"Türk kaleciliği önemli mesafeler kaydetti"

Milli takımın kaleci rotasyonunu da değerlendiren Günok, "Yaklaşık son 5-6 senede Türk kaleciliği önemli mesafeler kaydetti. Çok değerli kaleciler var. Biz de bu rekabetin içerisindeyiz. Bu rekabet de milli takıma yarayacaktır. Her genç oyuncunun olmak istediği yer burada 1 numara olmak" açıklamasında bulundu. 

"Burada olmamda Şenol Güneş'in de katkıları var"

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in milli takım kadrosu açıklanmadan önce kendisiyle konuştuğunu belirten Günok, "Hoca, kadro açıklanmadan önce çağrılacağını düşünüyorum şeklinde görüşünü bana belirtmişti. Şenol hoca geldikten sonra oynamaya başladım. Onun da katkıları var burada olmamda. Sonucunda buradayız. İnşallah güzel bir şekilde başlayıp güzel bir şekilde bitiririz" diyerek sözlerini noktaladı.

Senin için hazırladığımız haberler