Mert Günok imzayı attı! İşte ilk sözleri ve Galatasaray açıklaması

31.07.2017 - 14:35 | Son Güncellenme: 31.07.2017 - 14:35

AJANSSPOR - Medipol Başakiehir, Bursaspor'dan ayrılan kaleci Mert Günok ile 4 yıllık sözleşme imzaladı.

Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, "Özellikle Abdullah Avcı hocamızın istediği bir oyuncuydu. Bizim Mert ile olan tanışıklığımız eskiye dayanıyor. Babası bizde uzun yıllar kaleci antrenörlüğü yaptı. Volkan'ı zorlayacak bir kaleci olacak. Potansiyeline inandığımız için transfer ettik. Mert'e çok işler düşecek. Bunu iyi değerlendirmesi gerkecek. Sözleşme 4 yıllık. Uzun vadeli bir plan yaptık. Mertt'ten çok şeyler bekliyoruz. Türkiye'de çok konuşulur hale gelmesi gerekiyor. Volkan ile de beraber oynamışlardı sanıyorum Fenerbahçe'de.

Mert Günok ise, "Öncelikle Başakşehir'e geldiğim için çok mutluyum. Özellikle Abdullah Avcı'nin beni milli takımda  ilk oynatan hoca olması ve özellikle istemesi önemli oldu. Tekrar bir çıkış yakalamak istiyorum. Volkan ile güzel bir rekabet olacağına inanıyorum. Hem takımımızın hem de benim ileriye dönük olarak iyi işler yapacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Ardından beIN SPORTS'a da konuşan Mert'in sözlerini Ajansspor.com derledi:

"Bu ailede olmaktan dolayı çok mutluyum. Transferin gerçekleşmesinde, Abdullah Avcı'nın, başkanımızın ve yöneticilerimizin çok büyük etkisi oldu. Çok başarlı bir kulüpte olduğumun, daha büyük başarılara aç bir takımda olduğumun farkındayım. Daha güzel gideceğine inandığım için Başakşehir'deyim. Kadroda olamayacağım önemli maçımızda, lisans işleri nedeniyle. Takım olarak daha iyi yerlerde olacağımıza inanıyorum.

Oynamak önemli. Daha fazla maç sayısı olacak. Volkan ile rekabet halinde olacağız. Daha çok forma şansı bulacağıma inanıyorum Kimsenin yeri garanti değil. Çok çalışmaya devam edip oynamayı bekliyorum. Oynamaya başlayınca gerisinin geleceğini düşünüyorum.

Bir yaş büyük benden Volkan. Altyapıda benden bir yaş üst kategoride oynamıştı. Aykut Kocaman gelince,  daha sonra birlikte çıktık A takıma. Ben orada onu geçmiştim. Rekabet olacak. Belki tekrar önüne geçmeyi başarırım. Hedeflerim büyük, iddialı kouşmayı severim ve bunu sahaya yansıtmayı severim. 

Bursaspor'da ilk senemde oynayarak başladım. Takımla beraber gösterdiğinz performans orantılı oluyor. Takım sonuç alamadığı zaman arka planda kalabiliyorsunuz. İlk senemde bunu yaşadım İyi oynadığım maçlarda galip gelemedik. Sonra Harun da iyi performans sergiledi. O sayfayı kapattım, beyaz sayfa açılıyor. Güzel günler göreceğime inanıyorum. Daha başarılı bir lig serüveni ve Avrupa serüveni bizi bekliyor. Ben de yardımcı olmaya çalışacağım.

Biz menajerlerimiz vasıtısıyla transfer görüşüyoruz. Gelen bir teklif vardı Galatasaray'dan. Daha çok forma şansı bulacağımı düşündüm ve Abdullah Avcı'nın beni istemesi daha büyük bir etken oldu. Transfer sürecini fazla konuşmanın bir anlamı yok. İmzaları attık, artık yeni takımımda başarı olmak istiyorum"

(YASAL UYARI: KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ)

 

Senin için hazırladığımız haberler