Mert Günok'tan yüzde 6'lık kurtarış! Avusturyalılar hayranlıklarını gizleyemedi

Cem Ergün
03.07.2024 - 01:12 | Son Güncellenme: 03.07.2024 - 01:28

EUR0 2024'te A Milli Takımımız, Avusturya'yı mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Milli Takım'ın başarılı file bekçisi Mert Günok'un son dakikadaki kurtarışı ağızları açık bıraktı.

Mert Günok'tan yüzde 6'lık kurtarış! Avusturyalılar hayranlıklarını gizleyemedi

AJANSSPOR HABER

Türkiye A Milli Futbol Takımımız, EURO 2024 son 16 turunda Avusturya'yı Merih Demiral'ın golleriyle 2-1 mağlup etmeyi başardı. Bu sonuçla çeyrek finale yükselen Millilerimizin rakibi Hollanda olacak. 

Avusturya yıldızı inanamadı

Karşılaşmanın son dakikalarında kritik bir kurtarışa imza atan Mert Günok, vuruşun sahibi olan Avusturya'nın yıldızı Christoph Baumgartner'ın ağzını açık bıraktı. Baumgartner, pozisyondan "Hayatımda gördüğüm en iyi kurtarış" diye bahsetti.

"İnanılmaz çıkardı"

Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Christoph Baumgartner, pozisyondan şu sözlerle bahsetti: “Kafa vuruşumda Mert’in kurtarışı canlı olarak gördüğüm en iyi kurtarıştı. İnanılmaz çıkardı.”

"Türkiye'nin kalesinde Gordon Banks vardı"

Avusturya Teknik Direktörü Ralf Rangnick de Mert Günok'un performansı hakkında şu sözleri sarf etti: "Beraberlik golünü atmak için zamanımız vardı. Çok da yaklaşmıştık ama Türkiye'nin kalesinde Gordon Banks varken bu çok zordu." 

İlgini Çekebilir
Avusturya Teknik Direktörü Rangnick, milli oyuncumuzu Gordon Banks'e benzetti
Habere Git

Kurtarma olasılığı yüzde 6'ydı

TRT'nin geçtiği bilgiye göre; tecrübeli file bekçisinin mucizevi pozisyondaki kurtarma yüzdesi yalnızca yüzde 6'ydı. Kafa vuruşunun gol olma beklentisi ise 0.94 olarak ölçüldü.

İşte Mert Günok'un dillere destan o kurtarışı:

Senin için hazırladığımız haberler