"Mert Hakan için birçok takımdan transfer teklifi aldık"

12.08.2020 - 08:35 | Son Güncellenme: 12.08.2020 - 08:44

Fenerbahçe son dakika haberleri... TFF Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'nin yeni transferi Mert Hakan Yandaş'ın menajerinden itiraf geldi. Yandaş'ın sarı-lacivertli takımı tercih etmesindeki en büyük etken neydi? İşte detaylar...

"Mert Hakan için birçok takımdan transfer teklifi aldık"

Fenerbahçe'nin yeni transferi Mert Hakan'ın menajeri Erkan Afacan, transfer süreci ve birçok konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

3 yıl içerisinde 3. Lig’den Süper Lig’de zirveye geldi. 3 yıl içinde böyle bir mesafeyi nasıl kat etti?

Mert Hakan Yandaş hep çalışkanlığı ile ve oyun zekası ve top kullanma becerisinin hep üstüne koya koya devam etti. Planladığımız süre sadece bir sezon sekteye uğradı. O da sakatlandığından dolayı. Menemen’de oynarken şu an Samsunspor’da oynayan Veli Çetin ve Erman Kılıç ağabeylik yaparak Sivas’ta daha iyi olacağını düşünüp tercihini oradan yana kullanmasını istedi ve bizim için serüven başladı.

Mert Hakan’ın Emre Belözoğlu’na karşı bir hayranlığı ve sevgisi var. Fenerbahçe’de de 5 numaranın özel bir yeri var Emre Belözoğlu için. Transferde Emre'nin rolü ne kadar oldu? Mert Hakan yakın gelecekte idolü gibi gördüğü Emre Belözoğlu’nun ‘5’ numaralı formasını giymek ister mi?

Emre tabii ki kariyer olarak Türkiye’de tek oyuncu. Mert Hakan Yandaş ya da şu anki jenerasyon için herkesi idol olarak gördüğü büyük futbolculuğunun yanında örnek bir karakter. 5 numara konusuna gelince tabii ki büyük onur olur. Fenerbahçe’de kaptanlık yapmış büyük bir isim. Mert Hakan için de başladığımız serüvende hep 8 numara nasip oldu. Bir nevi bizim için güzel bir anlamı bu numaranın.

Sözleşmesi bitmesine rağmen ligin son haftalarında Sivasspor'a bağlılığını hep korudu. Son güne kadar en iyi futbolunu oynadı. Bu süreçte neler yaşadınız? En yakını olarak sizle neler konuştu?

Mert’in bir hayali vardı. Tabii ki burada takım arkadaşları da ona yardımcı oldu. Nitekim Emre Kılınç, Fatih, Ziya, Hakan Arslan, Caner aslında takımdaşlık olarak iyi sahne aldılar. Mert hiçbir zaman aidiyet duygusundan vazgeçmez. Hatta ufak bir anekdot; son Göztepe maçında rakip oyuncu Berkan Emir ile çok iyi abi- kardeşliği vardır. Maçın içinde Berkan Emir’e ‘Ağabey siz her maç böyle oynasaydınız’ dedi. Türk oyuncuların aslında bence çoğu bu şekilde, duygusal insanlarız. Onun için takımlar içinde Türkler her zaman oynadıkları takımlara sahip çıkar. Nitekim de öyle oldu. Sivas’ta çok güzel anlamlı günleri geçti.

Özellikle Tirespor’da oynarken gol yollarında çok etkili bir isimdi, Sivasspor döneminde savunma yönü de arttı. Mert Hakan’ın orta sahadaki ideal pozisyonu hangisi?

Tirespor’da oynarken de Mert aslında iki yönlü oyunu kabul ederdi. Lig düştüğünde aslında oyuncunun temposuna bakılmamalı. Fizyolojik olarak bir bir futbolcunun beslenmesi, antrenman programı, dinlenmesi tempo konusunu belirler. Malum alt liglerin yatırımı, tesis, saha, yemek, dinlenme ortamı futbolcuyu yüzde yüz etkiler. Bu açığı ancak çok çalışarak kapatırsın. Çok şükür o konuda Mert Hakan her zaman en önde olmuştur. Samet hocayla başlayıp, Rıza hocayla zirve yaptı. Planlama konusunda her şey yolunda gidiyor şu anda.

8 numara oynuyor, ihtiyaç olursa başka bölgede de oynayabilir mi? Kanat, 10 numara pozisyonu gibi...

Aslında forma numarası 8 olunca doğal olarak taraftarlar orta sahanın tandeminde oynuyor sanıyor fakat Mert Hakan 10 numara... Yani giydiği forma numarası 8 olunca insanların bu şekilde bakış açısı var. Rıza hoca ona genelde özgürlük verdi. Mert’in ön bölgede final pasını, şut özelliğini ön planda tuttu. Zaten Mert Hakan önde ne kadar serbest kalırsa benim şahsi fikrim o kadar etkili olur. Adam koşmaktan sıkılmıyor. (gülüyor) İki yönlü yeni nesil 10 numarası diyelim.

Menemen Belediyespor’da oynarken Sivasspor’a geçiş süreci nasıldı?

Aslında Tire’den Menemen’e gelirken çok tereddütlü davrandı, ama bizim kariyer planlaması bu şekilde değildi. O zamanki Menemen kadrosu, çok yetenekli ve nitelikli oyunculardan oluşuyordu. Yukarıda da bahsettiğim gibi çok yakın arkadaşı Veli Çetin, ağabeyleri, Erman Kılıç Gökhan Ünal, İbrahim Dağaşan gibi kariyerli oyuncuların yanında kendini daha da geliştirebileceğini düşündük. Menemenspor tercihi aslında Mert’in değil bizim planımızdı hatta Mert 2 hafta bunalımdaydı! Tabii ki de Suat Kaya hocanın da harmanlaması etkili oldu.

Taraftarların Mert Hakan’a şimdiden ilgisi ve sevgisi var.. Özellikle Menemen Belediyespor’da giydiği sarı-lacivertli forma hep paylaşılıyor ve renklerin çok yakıştığı aktarılıyor. Taraftarın sıcak davranması nasıl etkiler?

Formalar aynı, armalar farklı. İlk günden şu ana kadar Fenerbahçe taraftarı hep Mert Hakan’a sahip çıktı. İnanıyorum ki sıra Mert Hakan da sahada Fenerbahçe’ye çok büyük katkı sağlayacak. Taraftarların gönlü rahat olsun. Gittiği her yerde arma için canını dişine takar.

İlk kez büyük bir takımda forma giyecek Mert Hakan. Baskı elbette olacak, psikolojik olarak hazır mı? Siz çok uzun süredir birlikte ilerliyorsunuz? Sizce baskının altından kalkacak bir yapısı var mı?

Evet, gerçekten resmi olarak birçok teklif aldık. Değişik ülkelerden İtalya, İspanya, Rusya, Almanya gibi… Bizim burada kalma sebebimiz, Ali Koç başkanın projesi ve tabii ki Fenerbahçe yönetimi... Emre Belözoğlu’nun yaklaşımı, yönetimde Ersen Dikmen, Selahattin Baki, Kemal Danacı ve Alper Pirşen’in projenin büyüklüğünü iyi şekilde anlatmaları etkili oldu.

EURO 2020, 2021’e ertelendi. Mert Hakan da Fenerbahçe gibi göz önünde olan bir takımda oynayacak. A Milli Takım ile 2021 yazında Avrupa Futbol Şampiyonası’nda olma şansını nasıl görüyorsunuz?

Hep konuştuğumuzda biliyorsunuz ki maalesef pandemi süreci başladı. Milli Takım alt karmalarında Ramazan Kurşunlu ile Vedat İnceefe çalışırken 5 sene önce Mert için yeni jenerasyonun en iyi oyuncusu olacağını söylemişlerdi. Milli Takım hayali hep vardı. Şenol Hoca da uygun görürse, performansının üstüne koyarsa Milli Takım’da vazgeçilmez olup çok daha büyük bir şekilde hem Fenerbahçe’ye para kazandıracaktır. Ayrıca Avrupa’nın büyük kulüplerinin baş transferi olacağına eminim.

Senin için hazırladığımız haberler