Mert Hakan Yandaş, futbol dışında yaptığı işle vergi rekortmeni oldu

02.10.2024 - 12:15 | Son Güncellenme: 02.10.2024 - 12:22

Fenerbahçeli futbolcu Mert Hakan Yandaş'ın 2023 yılında Bursa'nın en çok vergi veren isimleri arasına girdiği ortaya çıktı. İşte detaylar...

Mert Hakan Yandaş, futbol dışında yaptığı işle vergi rekortmeni oldu

Fenerbahçe'nin kaptanlarından Mert Hakan Yandaş'ın futbolculuğunun yanında yürüttüğü bir taşımacılık şirketi ile vergi rekortmenleri arasına girdiği ortaya çıktı.

Futbola başladığı Bursa'dan kopmadı

Bursa Osmangazi doğumlu olan başarılı orta saha oyuncusu, profesyonel futbolculuk kariyerine 2013 yılında Bursa'nın pilot takımı Yeşil Bursa'da adım attı ve daha sonra Altınordu, Tire 1922, Menemen Belediye, Sivasspor formalarını giydi.

2020 yılında Fenerbahçe'ye Sivasspor'dan transfer olan Mert Hakan Yandaş sarı lacivertli forma altında kaptanlığa kadar geldi.

Sözcü'nün haberine göre; Bursa'daki bağlarını koparmayan Mert Hakan Yandaş'ın şehirde tarifeli kara yolu taşımacılığı alanında faaliyet gösteren bir şirketinin bulunduğu ortaya çıktı.

9 milyon 214 bin TL ödeyerek vergi rekortmenleri listesine girdi

Bursa'nın en fazla vergi verenler listesinde adı geçen Mert Hakan Yandaş'ın 9 milyon 214 bin lirayla 2023 listesinin 29. sırasında kendisine yer buldu.

Kerem Aktürkoğlu ve Yusuf Sarı da en çok vergi ödeyenler arasında

Kariyerini Benfica'da sürdüren milli futbolcu Kerem Aktürkoğlu ve Adana Demirspor forması giyen Yusuf Sarı da en çok vergi ödeyenler arasına ismini yazdıran futbolcular arasında yer alıyor.

Kerem Aktürkoğlu Kocaeli Defterdarlığınca açıklanan verilere göre; Derince Vergi Dairesi'ne 2023 yılı için 24 milyon 297 bin lira vergi beyanıyla vergi rekortmenleri listesinde ikinci sırada yer aldı.

Yusuf Sarı da 4 milyon 404 bin lira vergi beyanıyla Adana rekortmenler listesinin 15. sırasında bulunuyor.

Senin için hazırladığımız haberler