Mert Hakan Yandaş'ın Mimikleri! Fenerbahçe O Golü Çalışmış

İsa Kethüda
07.03.2022 - 12:44 | Son Güncellenme: 07.03.2022 - 12:54

Fenerbahçe, Trabzonspor karşılaşması için hafta içinde duran top çalıştı. Mert Hakan Yandaş'ın asistiyle o çalışmaların meyvesi alındı. İşte detaylar.

Mert Hakan Yandaş'ın Mimikleri! Fenerbahçe O Golü Çalışmış

Aygün ÖZİPEK - AJANSSPOR

Fenerbahçe, 18. dakikada İrfan Can Kahveci'nin kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalıp yenik duruma düşmesine karşın lider Trabzonspor'la 1-1 berabere kalmayı başardı. Sarı lacivertlilerde ortaya konan mücadele takdir topladı.

Mert Hakan Yandaş'ın mimikleri

Sarı lacivertliler maçı 1-0 yenik götürürken karşılaşmanın 71. dakikasında sağ kanattan bir serbest vuruş kazandı. Topun başına gelen Mert Hakan Yandaş'ın atışı kullanmadan önce mimikleri yayıncı kuruluş kameralarına yansıdı. Yandaş, gözleriyle Pelkas'a işaret yaptı.

Pelkas ofsaytta... Top ağlarda!

Mert Hakan Yandaş, atışı kullanmadan kaş gözüyle işaret yaptığı bölgeye Pelkas koşu yaptı. Yandaş atışı kullandığında Pelkas'ın ofsayt pozisyonunda olması Trabzonspor defansının dikkatini dağıttı. Geriden gelen Miha Zajc güzel bir kafa vuruşuyla ağları havalandırdı.

Golün sevincini beraber yaşadılar

Fenerbahçe'nin gol sevincinde dikkati çeken bir ayrıntı vardı. Pelkas, golü atan Zajc'ı kutladıktan sonra Mert Hakan Yandaş'ın yanına gitti. İkili birbirilerinin kafasını tutarak özel bir kutlama yaptı.

Hafta içi duran top çalışması

Bu sevincin altında yatan olay ise golün hafta içinde yapılan çalışmaların meyvesini vermesiydi. İsmail Kartal'ın teknik ekibi, Trabzonspor kaleicisi Uğurcan Çakır'ın kanat ortalarında zamanlama hatası yaptığını belirledi. Sarı lacivertliler hafta boyunca kanat organizasyonları ve duran top çalıştı. Trabzonspor'da sakatlanan Vitor Hugo'nun olmaması nedeniyle yaşanacak zafiyetten yararlanmak istendi. Kartal'ın bu planı tuttu.

İsmail Kartal: Neyi çalıştırdıysam sahada tuttu

Maç Sonunda İsmail Kartal da yaptığı açıklamada planlarının tuttuğunu söyledi. Kartal şöyle konuştu: "11’e-11 oynasaydık şunu net söyleyebilirim. Bu inancımız ve bu hırsımızla bu Fenerbahçe ruhu ve karakteriyle maçın en büyük favorisi bizim olduğumuzu düşünüyorum. Bütün planlarım tutmuştu. Neyi planladıysam, neyi çalıştırdıysam; hepsi sahada işliyordu. Sadece o kırmızı kart gelene kadar. O planları biraz bozdu. 10 kişi kalmamıza rağmen planın işlemesine devam ettik. Planı yürütebilmemiz için oyuncularımı sürekli kenardan uyardım. Onlar da bana verdikleri mesaj ve işaretlerle ‘devam hocam, merak etme’ dediler."

Senin için hazırladığımız haberler