Tümer Metin: "Mertens bir kontratı daha hak etti"

İsa Kethüda
12.05.2024 - 23:26 | Son Güncellenme: 12.05.2024 - 23:43

Süper Lig'de Galatasaray'ın Fatih Karagümrük'ü yendiği maç sonrası yorumcu ve eski futbolcu Tümer Metin karşılaşmayı değerlendirdi... İşte detaylar...

Tümer Metin: "Mertens bir kontratı daha hak etti"

AJANSSPOR-HABER

Trendyol Süper Lig’in 36. haftasında Galatasaray Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda karşılaştığı Fatih Karagümrük’ü 3-2 mağlup etti.

Karşılaşma sonrası Tivibu Spor'da yayınlanan Orta Nokta programında yorumcu ve eski futbolcu Tümer Metin, karşılaşmayı değerlendirdi.

"Bir sene daha kalmayı hak etti Mertens"

Metin, "Bütün sezon adını çok fazla anmadığımız Mertens sahneyi öyle bir terk ediyor ki, yani bir şampiyonluk klibinde önemli yer tutacak belki şampiyon olursa Galatasaray. Bence bu performans şartlara bağlı. Şartları koyacaksın, bir sene daha kalmayı hak etti Mertens.

"Resmen tabela yapıyor Mertens ile Barış Alper"

Sahneyi iyi terk etmek önemlidir, sezon finali önemlidir. Barış Alper ile ikiis de son 7-8 haftadır tabela yapıyorlar. Resmen tabela yapıyorlar. Bugün ilk gol Mertens kesiyor Barış Alper vuruyor, ötekinde Barış Alper getiriyor Mertens ikinci golü yapıyor.

Barış Alper için şunu söyleyebilirim; İbrahim Üzülmez benim nezdinde çok özel bir oyuncudur. Oyundan vazgeçmez, oyuna olan inancından vazgeçmez, özverisi yüksekliktir. Mehmet Topal aynı şekilde. O oyunculara güvenirsin. Josef de Souza, Atiba... Onlara güvenirsin çünkü onların yüzde yüzünü vereceğini bilirsin.

"Bizim kreatif oyuncularımız yeteri kadar mevcut"

Ama kaybedersin ama kazanırsın. Barış Alper'in oyunun gidişatına dair o isyanı beni çok cezbediyor mesela. O yüzden çok ümitleniyorum Avrupa Şampiyonası için. Çünkü zor bir seviye orası ve bizim kreatif oyuncularımız yeteri kadar mevcut. Ama o kreatif oyuncular oyunun sertliği karşısında zaman zaman kırılıyorlar. 

"Vazgeçmeyecek bir oyuncu tiplemesine ihtiyacımız vardı"

Bizi bazen sırtında alıp taşıyacak, o dayağı yiyecek, o stoperleri peşinden sürükleyecek, oraları hırpalayacak, zorlayacak, vazgeçmeyecek bir oyuncu tiplemesine ihtiyacımız vardı. Şansımızda şu sağ bek oynat oynasın, sol bek oynat oynasın, sağ ön oynasın, sol ön oynasın, at öne orada oynasın ki haftalar önce söyledim. 

"Milli takımımızın forveti Barış Alper Yılmaz'dır"

Milli takımımızın forveti Barış Alper Yılmaz'dır diye. Çok kıymetli. Daha iyi bir fırsat olamaz onun için. Çok iyi bir sezon geçirdi. İstatistikler çok iyi. İrfan Can Kahveci içinde aynı şeyi söylüyorum. O mesela Başakşehir'in şampiyonluğunda Okan hoca ile Şampiyonlar Ligi falan oynarken çok iyi bir sezon geçirmişti ama onu 2020-22 Avrupa Şampiyonası'nda taçlandıramadı. Hem dakika bulamadı hem de istediği performans ortaya çıkmadı. Şimdi iki oyuncu için olağanüstübir fırsat var. Daha iyisi yok" şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler