Galatasaray'ın Yıldızı Dries Mertens Alanyaspor Maçı Sonrası Konuştu

Akın Ungan
17.01.2023 - 23:05 | Son Güncellenme: 18.01.2023 - 00:00

Ziraat Türkiye Kupası'nda Galatasaray, Dries Mertens'in 1 gol, 1 asisti ile Alanyaspor'u 2-1 yendi ve çeyrek finale çıktı. Mertens maç sonu açıklama yaptı.

Galatasaray'ın Yıldızı Dries Mertens Alanyaspor Maçı Sonrası Konuştu

AJANSSPOR HABER

Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu'nda Alanyaspor ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Nefes kesen mücadeleye Galatasaray'ın yıldızı Dries Mertens damga vurdu. Güzel bir şekilde fileleri havalandırırken, Nelsson'a yaptığı gol pası ile mücadeleyi 1 gol, 1 asistle tamamlayan Dries Mertens maç sonunda açıklama yaptı.

"Yola çıkarken hedefimiz 2 kupa kazanmaktı"

Mertens, "Çok çok mutluyuz. Şu anda yola devam ediyoruz. Yola çıkarken hedefimiz 2 kupa kazanmaktı. Ve şu anda sonuna kadar da gidiyoruz. Aç olduğumuzu sahada gösterdik ancak ne yazık ki maçın sonuna doğru güzel performans gösteremedik ancak yola devam ediyoruz" dedi.

"Gelmeden önce çok fazla hazırlık süreci geçirmedim"

Dünya Kupası'nın ardından performansının arttığı konusunda konuşan Mertens, "Belki performansım arttı diyebiliriz ancak şunu da göz önünde bulundurmamız lazım ki gelmeden önce çok fazla hazırlık süreci geçirmedim" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Nelsson: "Savunmada çok iyiyim, hücumda daha etkili olmak istiyorum"
Habere Git

"Her şey yerli yerine oturuyor"

Sözlerine devam eden Dries Mertens, "Yaptığım hazırlıkları da tek başıma yaptım ve geldiğimde de lig başlamıştı. Ayrıca yeni bir lige başlıyordum ve 13 tane yeni bir oyuncu olması... Şu anda her şey yerli yerine oturuyor ve üst üste 11. zaferimizi elde ettik" açıkalmasını yaptı.

"Ben de sahada oynamak istiyordum"

Belçikalı yıldız futbolcu son olarak, "Çok önemli bir maç oynayacağız Antalyaspor ile. Kazanmak istiyoruz. Son maçı da tribünden izledim fakat artmosfer muhteşemdi. Ben de sahada oynamak istiyordum. İnşallah önümüzdeki maç oynayacağım" şeklinde konuştu.

Napoli'nin efsanesi oldu, Galatasaray'a geldi

6 Mayıs 1987 doğumlu Dries Mertens, Belçika'nın Anderlecht ve Gent takımlarının altyapılarında yetişti. 2013'te Napoli'ye transfer olan yıldız oyuncu, İtalyan ekibin efsane futbolcuları arasında girdi. Belçikalı forvet, bu sezon başında ise bedelsiz olarak Galatasaray'imza attı.

İlgini Çekebilir
Okan Buruk'tan transfer açıklaması! Uğur Çiftçi...
Habere Git

Mertens'in bu sezonki performansı

Bu sezon Galatasaray forması ile 18 resmi müsabakada görev alan 35 yaşındaki yıldız oyuncu 4 kez rakip fileleri havalandırmayı başarırken, 3 defa da takım arkadaşlarına gol pası verdi. Mertens, 3 maçta ise sarı kart gördü.

Senin için hazırladığımız haberler