Messi, adım adım Premier Lig’e gidiyor

03.03.2021 - 19:06 | Son Güncellenme: 03.03.2021 - 19:11

Dış haberler… Barcelona’da yaklaşan seçimler öncesi adaylığını koyan Joan Laporta, seçimleri kazanamadığı takdirde; kulübün yaşayan efsanelerinden Lionel Messi’nin kulüpten ayrılacağını duyurdu. Seçim yarışlarının iyice kızıştığı bir ortamda Laporta’nın Messi faktörünü ileri sürmesinin gerekçeleri ise hazır. Nitekim, Barcelona taraftarının çoğunluğu, Arjantinli yıldızın gitmesi durumunda kulüpte mevcut olan kötü gidişatın perçinlenerek ilerleyeceğini düşünüyor. Öte yandan, Manchester City’nin İspanyol antrenörü Pep Guardiola, Messi’nin takımına gelmesini memnuniyetle karşılayacağını belirtmişti. İşte detaylar…

Messi, adım adım Premier Lig’e gidiyor

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Barcelona’da “Barçagate” skandalının gölgelediği seçim programı için adaylar belli oldu. Eski kulüp başkanı Josep Bartomeu’nun ekim ayında istifası üzerine İspanyol polisi olayı incelemeye alıp; Bartomeu'yu gözaltına almıştı. Eski başkanın yolsuzluk, vergi kaçakçılığı ve diğer suç unsuru işlerle adının anılması üzerine gözaltına alınması; Barcelona’nın marka değerini ciddi derecede zedelemişti. Kulüpteki kötü gidişatı durdurabilmek için 3 farklı isim kulüp başkanlığına adaylığını koydu. Barcelona tarihine damga vuran Joan Laporta’nın da adaylığını açıklaması, seçim yarışlarını iyice kızıştırdı.

Joan Laporta, Messi gerçeklerini açıkladı

2003 yılından 2010 yılına kadar bilfiil Barcelona’yı yöneten Joan Laporta, bu yıl gerçekleşecek başkanlık seçimleri için adaylığını kamuoyu ile paylaştı. Laporta’nın adaylığı sonrasında en çok merak edilen konu Messi’nin takımda kalıp kalmayacağıydı. Goal’in İspanya edisyonuna konuşan Laporta, “Kulüp başkanı seçilip seçilmeyeceğimi bilmiyorum. Tek bildiğim, başkan seçilmediğim halde Messi’nin kulüpten ayrılması olacaktır. Messi ile duygusal bir ilişkim var. Kendisine saygı duyuyorum. O da bana saygı duyar. Kendisiyle oturup konuşacağım. En nihayetinde para tarafından yönetilen birisi değil. O da bir insan. Kulübün finansmanına uygun olacak şekilde teklifte bulunacağım.” dedi.

Messi, Premier Lig’e gidebilir mi?

Sezon sonu sözleşmesi sona erecek futbolcu için kulüpten ayrılıp ayrılmayacağına dair çok fazla haber yapıldı. İngiliz basınına konuşan Guardiola, Messi’yi seve seve kabul edeceğini söylerken; İspanyol medyası ise, Messi’nin Barcelona’dan kesin olarak ayrılacağını savunuyor. Öyle ki, İber Yarımadası’nda faaliyetlerini sürdüren Marca Gazetesi, Messi’nin gidişi sonrası takımda parlaması muhtemel yeni gençlerden oluşan bir haber dahi yayımladı. Barcelona Başkan Adayı Joan Laporta ise, Arjantinli futbolcunun geleceğiyle ilgili şunları söyledi: “Messi kariyerinin son demlerinde para kazanmak istiyor. Her insan gibi. Bu yüzden kulübün imkanlarını sonuna kadar kullanacağız. Lakin net bir yorumda bulunmam mümkün değil” şeklinde konuştu.

Barcelona başkan adayları belirlendi

Öte yandan, Barcelona başkan adaylığı için üç farklı isim 7 Mart günü kozlarını paylaşacak. 80 binin üstünde üyenin oy kullanacağı düşünülen seçimlerde; Joan Laporta, Victor Font ve Toni Freixa arasında kıyasıya bir seçim atmosferi yaşanacak.

Senin için hazırladığımız haberler