Messi kaftan giydi satışlar patladı

Feride Kara
22.12.2022 - 16:31 | Son Güncellenme: 22.12.2022 - 17:22

Lionel Messi'nin Arjantin'in Dünya Kupası töreninde giydiği kaftanın satışları arttı. Ünlü oyuncunun giydiği 2.200 dolarlık kaftanın satışları 15 kat arttı.

Messi kaftan giydi satışlar patladı

Arjantin'in finalde Fransa'yı penaltılar sonucu mağlup ederek Dünya Kupası'nı kazandı. Arjantin kaptanı Lionel Messi kupa töreninde giydiği kaftan ise en çok konuşulan konulardan biri oldu. 

Günlük sipariş 150'ye kadar çıktı

Messi'nin kaftanı giymesinin ardından satışların artması üretici Ahmed Al-Salem'i memnun etti. Fiyatı 2 bin 200 dolar olan kaftana tören sonrası yoğun talep geldiğini belirten Al-Salem  "Önceden 8-10 tane sipariş olurdu. Şimdi günlük sipariş 150'ye kadar çıktı" dedi.

Fiyatını pahalı buluyorlar

Al-Salem kaftanın önemli işler başaran kişileri onurlandırmak için verildiğini ve sembolik bir önemi olduğunu belirtti. Messi'nin kaftanı giymesinin ardından  müşterilerinin çoğunluğunun Arjantinli olduğunu ancak fiyatı pahalı bulduklarını söyledi

İlgini Çekebilir
Messi Dünya Kupası’nı aldı, Katar yeni petrolü buldu
Habere Git

60 terzi çalıştı

 Al-Salem, kaftanın yakalarındaki altın ipliklerin Almanya'dan, necefli, pamuklu kumaşın ise Japonya'dan ithal edildiğini söylerken tamemen el yapımı olduğunu ve 60 terzi çalıştığını belirtti. 

Messi adımı öğrendi

Öte yandan Messi ile maçın ardından gerginlik yaşayan Beşiktaşlı Wout Weghorst i Şanlıurfaspor maçının ardında yaşananları anlattı. "Maçtan sonra bu konu hakkında konuşacaktım ama şu an çok da fazla dile getirmek istemiyorum. Kendisine çok fazla saygı duyuyorum. Bir futbolcu olarak çok büyük bir saygıyı hak ediyor. Gelmiş geçmiş en iyi futbolculardan bir tanesi. Maçtan sonra da bu saygıyı ve duyguyu göstermek istedim ama buna çok açık değildi. Şu anda en azından benim adımı öğrenmiş oldu."

Ne bakıyorsun aptal dedi

2022 Dünya Kupası çeyrek finalinde Arjantin, normal ve uzatmaları 2-2 sona eren maçta Hollanda'yı penaltılarla 4-3 yenerek yarı finale çıktı. Maç sonrası ise röportaj veren Lionel Messi'nin "Ne bakıyorsun aptal, ne bakıyorsun? Hadi yürü git!" dediği görüldü. 

Messi'nin yüzü paraya basılıyor

36 yıl sonra Arjantin'e Dünya Kupası zaferi yaşatan Lionel Messi’nin yer aldığı para basmaya karar verdi.  El Financiero gazetesi, Messi’nin yüzünün, 1000 pezo kağıt paranın üzerine basılacağını iddia etti. 

1978’de hatıra para basıldı

Daha önce, Arjantin 1978’de ilk Dünya Kupası’nı kazandığında da hatıra parası basmışlardı. Arjantin’in eski First Lady’si Eva Peron’un ölümünün 50. yıldönümünde de hatıra paraları üretildi.

Senin için hazırladığımız haberler