Messi hakkında skandal iddia! Ballon d'Or geri alınabilir

06.01.2024 - 22:50 | Son Güncellenme: 06.01.2024 - 23:44

2021 yılında France Football Dergisi'nin prestijli ödülü olan Ballon d'Or'u kazanan Lionel Messi, rüşvet vermekle suçlanıyor. İşte tüm detaylar...

Messi hakkında skandal iddia! Ballon d'Or geri alınabilir

AJANSSPOR - HABER

Avrupa'nın en saygın spor yayımlarından biri olan France Football dergisi tarafından verilen Avrupa'da yılın futbolcusu ödülü Ballon d'Or ödülünü, 2021 yılında PSG'nin yıldız futbolcusu Lionel Messi kazandı. Ancak ödülün üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen eleştirilmeye ve gündem düşmemeye devam ediyor.

Messi ile Lewandowski yarıştı

Her sene yılın en iyi futbolcusuna verilen Ballon d'or (Altın Top) ödülü töreni, 2021 yılında büyük bir görkemle yapıldı. Gecenin ardından ise ortalık karıştı. Farklı ülkelerden milli takım takım kaptanları, gazeteciler ve milli takım teknik direktörlerinin oy kullandığı Ballon d'Or için futbol dünyasının önde gelen isimleri Paris'te bir araya geldi.

Eski Galatasaraylı Didier Drogba'nın sunuculuğunu yaptığı Ballon d'Or töreninde ön plana çıkan adaylar; Lionel Messi ile Robert Lewandowski olmuştu.

Messi, organizatörlere rüşvet verdi iddiası

Fransa basınında çıkan haberlere göre PSG, Lionel Messi'nin 2021 Ballon d'Or'u kazanması için organizatörlere rüşvet vermekle suçlanıyor. Aktarılana göre PSG yetkilileri , France Football'un eski genel yayın yönetmeni ve Ballon d'Or organizatörü Pascal Ferre'yi Arjantinli yıldızın ödülü kazanması için baskıladı.

İlgini Çekebilir
Messi'nin takım arkadaşı Türkiye'ye transfer oluyor! Görüşmeler başladı
Habere Git

Messi'ye verilen ödülün geri alınabilir

Davanın sürdüğü ve iddianın kanıtlanması halinde Lionel Messi'ye verilen ödülün geri alınacağı iddia ediliyor.

Messi, "Lewandowski'yle mücadele etmek benim için bir gurur" demişti

Ödül töreninde Arjantinli yıldız, "Futbola başladığımda, böyle bir seviyeye ulaşabileceğimi düşünmüyordum." ifadelerini kullanarak, finaldeki rakibi Lewandowski'yle ilgili ise "Lewandowski'yle mücadele etmek benim için bir gurur. Ona da teşekkür etmek istiyorum. Bence, geçen yıl o bu ödülü hak etmişti." demişti.

Lewandowski: "Bireysel ödüller kazanamaz"

Öte yandan ödülün açıklandığı esnada Bayern Münih'le muhteşem bir sezon geçiren Robert Lewandowski'nin yüz ifadesi epey konuşulmuştu. 

Messi'yi tebrik eden Lewandowski, "Aday olan diğer tüm oyuncuları da tebrik ederim. Yılın Forveti ödülünü kazandım, hiç bir oyuncu arkasında en güçlü takım ve taraftar olmadan bireysel ödüller kazanamaz. Destekleriniz için teşekkürler" ifadelerini kullanmıştı.

Sosyal medyada gündem olmuştu

Messi'nin ödülü kazanmasının ardından ise sosyal medya adeta sallandı. Birçok futbolsever ödülü Roberet Lewandowski'nin hak ettiği görüşünde birleşti. Özellikle sosyal medyada, Polonyalı golcünün popüleritesinin Messi kadar olmamasının bu sonucu doğurduğu görüşü ortaya çıktı.

Messi, 8. kez Ballon d'Or'u kazanmayı başardı

Kariyerinde 2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2019 ve 2023 yıllarının ardından bu ödüle layık görülen Arjantinli süper yıldız, 8. kez Ballon d'Or'u kazanmayı başardı.

Senin için hazırladığımız haberler