Lionel Messi Inter Miami'ye Transfer Oluyor

Kerem Ergün
27.11.2022 - 20:02 | Son Güncellenme: 27.11.2022 - 21:15

PSG ve Arjantin'in dünyaca ünlü yıldızı Lionel Messi, eski futbolcu David Beckham'ın sahibi olduğu MLS ekibi Inter Miami'ye transfer olmak üzere. Detaylar..

Lionel Messi Inter Miami'ye Transfer Oluyor

AJANSSPOR - DIŞ BASIN

Dünya'nın gelmiş geçmiş en iyi futbolcularından biri olarak gösterilen PSG'li Lionel Messi için yeni bir transfer iddiası ortaya atıldı.

Inter Miami yolunda

İngiliz The Times gazetesinin haberine göre Lionel Messi, David Beckham'ın sahibi olduğu Inter Miami'ye transfer olmak üzere. Haberde Miami ekibinin bu transferi tamamlamaya bir adım uzaklıkta olduğu belirtildi.

ABD'de yaşamak istiyor

Haberde Lionel Messi'nin de Inter Miami için oynamaya sıcak baktığı öğrenildi. Miami'ye sık sık tatile giden ve orada bir evi bulunan Arjantinli futbolcu, ABD'de yaşamak istediğini gizlemiyor. 2020'de İspanyol televizyon kanalı La Sexta'ya röportaj veren Messi, konuyla ilgili şunları söylemişti: "Her zaman ABD'de yaşama deneyimini tatmak ve orada yaşamak istedim. Bunu istiyorum fakat olur mu olmaz mı bilmiyorum."

İlgini Çekebilir
Messi Arjantin'in Dünya'sını kurtardı
Habere Git

MLS tarihinin en yüksek maaşını alacak

Haberde ayrıca Inter Miami'nin Messi transferi için ciddi bir kaynak ayırdığı da belirtildi. The Times'a göre Inter Miami, Messi'ye MLS adıyla bilinen Majör Futbol Ligi (ABD ve Kanada'nın en üst düzey futbol ligi) tarihinin en yüksek maaşını vermeyi teklif etti.

PSG ile olan sözleşmesi sezon sonu bitiyor

Messi, şu an Fransa Ligue 1 ekibi PSG'nin formasını giyiyor. 35 yaşındaki yıldız oyuncunun Fransız ekibiyle olan sözleşmesi 30 Haziran 2023 tarihinde sona erecek. PSG, yıldızının sözleşmesini uzatmak istiyor fakat Messi bu konuda kararsız.

Beckham'ın etkisi çok büyük

The Times'ın haberine göre Messi'nin Inter Miami'ye transfer olmaya sıcak bakmasındaki en büyük neden David Beckham. Kulübün sahibi olan eski İngiliz futbolcu şu an 2022 FIFA Dünya Kupası'nda Katar'ın elçisi olarak görev yapıyor ve PSG'nin sahipleri ile direkt olarak temas halinde. Ayrıca Adidas ile sponsorluk anlaşması bulunan David Beckham bu anlaşma aracılığıyla Messi ile doğrudan iletişim kuruyor.

İlgini Çekebilir
Beckham için United iddiası... Bu kez kulüp sahibi olacak!
Habere Git

Inter Miami geçen sezonu 6. tamamladı

David Beckham'ın sahibi olduğu Inter Miami, MLS'te 2022 sezonunu Doğu Konferansı altıncısı olarak tamamladı. Bu derecesiyle lig şampiyonluğu için play-off oynamaya hak kazanan Miami ekibi, bu turda Doğu Konferansı'nın üçüncüsü New York City ile eşleşti. New York City'nin sahasında oynanan maçı ev sahibi ekip 3-0 kazandı ve Inter Miami çeyrek finallere yükselemedi.

MLS Formatı: MLS'de takımlar tıpkı NBA'deki gibi iki konferansa ayrılıyor. Her konferansta 14 takım mücadele ediyor. Bulunduğu konferansı ilk 7 sırada bitiren takımlar şampiyonluk için play-off oynamaya hak kazanıyor. Bu etapta her konferansın takımları birbirleriyle mücadele ediyor. Normal sezonu konferans birincisi olarak bitiren takım direkt olarak çeyrek finale yükleniyor. Tek maç usulüyle oynanan elemelerin ardından konferans şampiyonları belli oluyor. Finalde de konferans şampiyonları birbirleriyle maç yapıyor ve kazanan takım MLS'in şampiyonu oluyor.

Messi Dünya Kupası'nda mücadele ediyor

Inter Miami'nin transfer listesinde olan Lionel Messi, şu an ülkesi Arjantin ile birlikte 2022 FIFA Dünya Kupası'nda mücadele ediyor. 

Dünya Kupası'nda C Grubu'nun Puan Durumu:

SIRA TAKIM OYNANAN MAÇ PUAN
1 POLONYA 2 4
2 ARJANTİN 2 3
3 SUUDİ ARABİSTAN  2 3
4 MEKSİKA 2 1

C Grubu'nda Son Maçların Fikstürü:

  • Arjantin - Polonya, 30 Kasım Çarşamba, saat: 22.00
  • Suudi Arabistan - Meksika, 30 Kasım Çarşamba, saat: 22.00

Arjantin'in Grubun İlk İki Maçında Aldığı Sonuçlar:

  • Arjantin 1-2 Suudi Arabistan
  • Arjantin 2-0 Meksika

Messi'nin yakın çevresi iddiaları yalanladı

Fransız gazetesi RMC Sports'un haberine göre Lionel Messi'nin yakın çevresi oyuncunun Inter Miami'ye transfer olacağı yönündeki iddiaları yalanladı.

İlgini Çekebilir
Messi attı, tarihe geçti! Maradona...
Habere Git

Messi'nin bu sezonki performansı

Lionel Messi, bu sezon PSG ile 20 maça çıktı. 20 maçta 1807 dakika sahada kalan Arjantinli futbolcu bu 1807 dakikada 12 gol atarken 16 tane de asist yaptı. Transfermarkt verilerine göre güncel piyasa değeri 50 milyon Euro olan Messi'nin PSG ile 30 Haziran 2023'e kadar sözleşmesi bulunuyor.

Senin için hazırladığımız haberler