Messi Mbappe'ye, Mbappe Messi'ye hareket çekti

Feride Kara
18.12.2022 - 20:18 | Son Güncellenme: 18.12.2022 - 22:51

2022 Dünya Kupası finalinde Arjantin ile Fransa nefesleri keserken Dünya Kupası Tangocuların oldu. Maç içinde Messi ile Mbappe'nin birbirlerine yaptığı hareketler dikkat çekti

Messi Mbappe'ye, Mbappe Messi'ye hareket çekti

AJANSSPOR HABER

Fransa ve Arjantin arasında oynanan Dünya Kupası finalinde kazanan Tangocular oldu. Dev finalde Fransa’yı normal süresi 2-2 ve uzatmaları 3-3 biten maçta penaltılarla 4-2 mağlup eden Arjantin 36 yıllık Dünya Kupası hasretine son verdi. 

Mbappe ve Messi birbirlerine hareket çekti

Maç içinde ise ilginç anlar yaşandı. Arjantin'in Di Maria ile bulduğu golde santraya dönen Lionel Messi PSG'den takım arkadaşı Kylian Mbappe'ye bir el hareketi yaptı. Fransız oyuncu Mbappe ise 81. dakikada skoru 2-2'ye getiren golü atınca aynı hareketi Messi'ye yaptı. Karşılıklı yapılan bu hareketler kameralara yansıdı. 

Arjantin ilk yarıda iki gol buldu

Dünya Kupası finalinde Arjantin maçın 23. dakikasında Messi'nin penaltı golüyle 1-0 öne geçti. Tangocular Angel Di Maria'nın golüyle 2-0 öne geçti ve ilk yarı bu skorla sona erdi. 

Mbappe sahneye çıktı

Fransa ise maçın son anlarında maça ortak oldu. Sahneye çıkan Kylian Mbappe 80.dakikada penaltıdan hemen bir dakika sonra ise 81.dakikada yine Mbappe attığı gollerle maçı 2-2'ye getirdi ve maç uzatmalara gitti. 

Uzatmalar 3-3 sona erdi

Uzatma bölümünde 109. dakikada Messi Arjantin'i 3-2 öne geçirdi. 118.dakikada Fransa'nın kazandığı penaltıda Mbappe topu ağlara gönderdi ve uzatmalar 3-3 bitti. 

Tchouameni ve Coman kaçırdı

İlk penaltı atışını Mbappe gole çevirirken Messi de hata yapmadı. Fransa'da ikinci ve üçüncü vuruşlar için topun başına gelen Coman, Martinez'i geçemezken Tchouameni ise topu dışarı gönderdi. 

Arjantin penaltılarla dünya şampiyonu oldu

Arjantin'de Dybala ve Paredes hata yapmazken Fransa'da dördüncü penaltı vuruşunda topun başına gelen Kolo Muani ikinci gollerini kaydetti. Arjantin'de kritik penaltıda topun başına geçen Montiel, top ile Lloris'i farklı köşelere gönderince Arjantin dünya şampiyonu oldu
 

Senin için hazırladığımız haberler