Lionel Messi Estonya karşısında beş gol attı

Feride Kara
05.06.2022 - 22:30 | Son Güncellenme: 06.06.2022 - 01:17

Uluslararası Hazırlık Maçları 1. hafta maçında Arjantin Estonya karşısında Messi ile şov yaptı. Süper yıldız Estonya ağlarına beş gol birden gönderdi.

Lionel Messi Estonya karşısında beş gol attı

Arjantin ile Estonya 2022 Uluslararası Hazırlık Maçları 1. hafta maçında karşı karşıya geliyor. Maçta ise Messi fırtınası esiyor. 

Estonya ağlarına 5 gol

Karşılaşmaya hızlı bir giriş yapan Arjantin Estonya karşısında 8.dakikada Messi'nin penaltı golü ile 1-0 öne geçti. Messi ilk yarının son anlarında 45.dakikada durumu 2-0'a getirdi. İkinci yarının başında 47.dakikada yine Messi üçüncü golünü atarak durumu 3-0 yaptı. Gollerine devam eden yıldız oyuncu 71. ve 76.dakikalarda attığı gollerde skoru 5-0'a getirdi. 

56.kez hat-trick yaptı

Kariyerindeki 56. hat-trickini yapan Lionel Messi Arjantin formasıyla 30 farklı ülkeye gol attı. PSG ile bu sezon oynadığı futbolla eleştirilen Messi milli takım formasıyla hem İtalya hem de Estonya maçlarında eski günlerine döndüğünün sinyallerini verdi. 

Messi, Puskas'ı geçti

Estonya ağlarını beş golle havalandırarak 86 gole ulaşan Messi, 84 uluslararası gol atan ve 4. sırada olan dünya futbolunun efsanelerinden Puskas'ı geçti. 
 

Eşsiz bir oyuncu

Geceyi beş golle tamamlayan Messi hakkında Arjantin teknik direktörü Lionel Scaloni: "Messi'yi tarif edecek kelime kalmadı. Diyecek bir şey yok. Eşsiz bir oyuncu. Onun teknik direktörü olmak, benim için bir zevk. O, dünya futbolunun bir mirası. Bıraktığında onu çok özleyeceğiz." ifadelerini kullandı. 

Senin için hazırladığımız haberler