Ajansspor

Messi ve Mbappe'nin beyaz noktalı kabusu! Dünya Kupası 60 yılın dibinde

Editör: Akın Ungan

Son Güncelleme /

2026 FIFA Dünya Kupası'nda şimdiye kadar kullanılan 60 penaltıdan 21'i kaçtı. Lionel Messi ve Kylian Mbappe'nin de korkulu rüyası haline gelen penaltılar, Dünya Kupası'nda son 60 yılın en kötü yüzdesi olarak dikkat çekti.

Haberin Kaynağı:
Ajansspor
Google NewsAbone OlOkunma Süresi: 1 dk
WhatsApp'ta PaylaşFacebook'ta PaylaşX'ta Paylaş
😀-
😂-
😢-
😡-
😲-

AJANSSPOR HABER

2026 FIFA Dünya Kupası'nda penaltılar, turnuvanın en dikkat çeken istatistiklerinden biri oldu.

Penaltıda başarı oranı son 60 yılın dibinde

Organizasyonda şu ana kadar kullanılan 60 penaltının yalnızca 39'u gole çevrildi. Böylece penaltı başarı oranı yüzde 65 seviyesinde kaldı ve bu oran son 60 yılın en düşük seviyesi olarak kayıtlara geçti.

Messi ve Mbappe de kaçırdı

Turnuvadaki düşük penaltı yüzdesinin en çarpıcı tarafı ise dünya futbolunun en büyük yıldızlarının da beyaz noktada zorlanması oldu. Arjantin'in kaptanı Lionel Messi ile Fransa'nın yıldızı Kylian Mbappe de beyaz nokta hüsranına uğrayanlardan oldu.

Messi ve Mbappe gibi kariyerleri boyunca kritik anlarda sorumluluk alan iki süper yıldızın beyaz noktada yaşadığı şanssızlık, Dünya Kupası'ndaki genel tabloyu daha da dikkat çekici hale getirdi. Kalecilerin gelişen analiz yöntemleriyle penaltıcılara karşı daha hazırlıklı olması ve turnuva atmosferinin yarattığı baskı, futbolcuların beyaz noktadaki performansını etkileyen faktörler arasında gösteriliyor.

Kaleciler kaderi belirledi

2026 Dünya Kupası'nda kullanılan 60 penaltının 21'inin golle sonuçlanmaması, kalecilerin bu turnuvada ne kadar önemli bir rol oynadığını da ortaya koydu. Kritik kurtarışlar, birçok maçın kaderini belirleyen anlar arasında yer aldı.

Turnuvanın kalan bölümünde kullanılacak penaltılar istatistiği değiştirebilir ancak şu ana kadar ortaya çıkan tablo, Dünya Kupası tarihinde son 60 yılın en düşük penaltı başarı oranlarından birine işaret ediyor.

Bu videoya da göz atabilirsin

Sizin için önerilen haberler yükleniyor...