Messi ve Ronaldinho 14 yıl sonra aynı takımda

Akın Ungan
11.10.2022 - 18:36 | Son Güncellenme: 11.10.2022 - 18:49

Diego Maradona anısına efsane futbolcular sahaya çıkacak. Barcelona'da beraber oynayan Lionel Messi ve Ronaldinho, 14 yıl sonra aynı formayı giyecek.

Messi ve Ronaldinho 14 yıl sonra aynı takımda

AJANSSPOR HABER

Dünya futbolunun efsanesi Diego Maradona’nın ölümünün 2. yılı anısına futbolun efsane isimleri Roma’da sahaya çıkacak. Arjantinli efsaneyi anmak için bir barış maçı düzenlenecek. Düzenlenen organizasyonda bir dönem Barcelona'da beraber oynayan Lionel Messi ile Ronaldinho yıllar sonra aynı formayı giyecek.

Maçta yer alacak efsaneler

Gösteri maçı için adı kesinleşenler ise Lionel Messi, Ronaldinho, Gianluigi Buffon ve Roma Teknik Direktörü Jose Mourinho oldu. Sahaya çıkacak diğer isimler için çalışmaların devam ettiği, futbol hayatına devam eden isimlerin yanı sıra emekli olmuş efsanelerin de müsabakada yer alacağı belirtildi.

Yıllar sonra yolları tekrar kesişti

Brezilyalı efsane futbolcu Ronaldinho ve Arjantinli süperstar Lionel Messi en son Barcelona’da 2004-2008 sezonunda birlikte forma giymişlerdi. İki yıldız isim, birlikte 80 karşılaşmada süre aldılar. İkili, tam 14 yıl sonra tekrar aynı formayı giyecek.

Kalp krizi aramızdan aldı

Geçirdiği kalp krizi nedeniyle 2 yıl önce 60 yaşında hayata gözlerini yuman Diego Maradona, futbola birçok değer ve kazanım bıraktı. Maradona, Arjantin Milli Takımı ve İtalyan kulübü Napoli'deki performansıyla dünya futbol tarihine adını altın harflerle yazdıran yıldızlardan birisi oldu.

Maradona’nın unutulmaz kariyeri

Futbolculuğu döneminde Boca Juniors, Barcelona ve Napoli formalarıyla 9 kupa kazanan Maradona, Arjantin Milli Takımı'yla da 1986 Dünya Kupası'nı kaldırma başarısını gösterdi.

İlgini Çekebilir
Mbappe ihanete uğradı! PSG'den ayrılıyor...
Habere Git

Efsane futbolcunun parlak bir dönemden geçmeyen Napoli’yi şampiyon yapması futbol tarihinde akıllara kazınan en önemli olaylardan olmuştu. Maradona, formasını giydiği takımlarda tüm kulvarlarda ise 588 maça çıkıp 312 gol kaydetti.

Senin için hazırladığımız haberler