Riyadh XI 4-5 Paris Saint Germain (Yazılı Özet)

Burak Alaca
19.01.2023 - 22:04 | Son Güncellenme: 19.01.2023 - 22:30

Dünya futbolunda gözler Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi'nin belki de son kez karşılaştığı Riyadh XI - Paris Saint Germain maçındaydı. 5-4 noktalanan karşılaşmada iki süper yıldız da ağları sarstı. İşte detaylar...

Riyadh XI 4-5 Paris Saint Germain  (Yazılı Özet)

AJANSSPOR-HABER

Düzenlenen dostluk maçında Al Hilal-Al Ahli karması ve Paris Saint Germain, Uluslararası King Fahd Stadyum'unda karşı karşıya geldi. Seyir zevki yüksek, bol gollü geçen maçta kazanan taraf 5-4 ile Fransız ekibi Paris Saint Germain oldu. Tarihin en iyi futbolcusu tartışmasının en büyük aktörleri Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi bu karşılaşma ile birlikte belki de kariyerlerinde son kez karşı karşıya gelmiş oldu.

Açılışı Messi yaptı

Karşılaşmanın henüz 3. dakikasında Neymar'ın savunma arkasına attığı topta kaleciylekarşı karşıya kalan Lionel Messi, kaleciyi alt ederek PSG'yi 1-0 öne geçirdi.

Ronaldo ben geldim dedi

Arap Yarın Adası'nda ilk maçına bugün çıkan Cristiano Ronaldo, PSG karşısında bugün ilk yarıda 2 gol attı. Dakikalar 34'ü gösterirken Keylor Navas'ın müdahalesi ile yerde kalan Ronaldo penaltı vuruşunda ağları havalandırarak skoru 1-1'e getirdi. Paris 43. dakikada Marquinhos'un golüyle 2-1öne geçse de ilk yarıda son sözü 45+6'da kaleciden seken topu tamamlayan Cristiano Ronaldo oldu ve soyunma odasına 2-2 ile gidildi.

İlgini Çekebilir
Ronaldo-Messi rekabetinde yeni perde! Ronaldo'dan 2 gol
Habere Git

Paris 10 kişi oynadı

Karşılaşmanın 39. dakikasında Riyadh XI'in kontra atağında rakip oyuncuya kontrolsüz müdahalede bulunan PSG'nin İspanyol sol beki Juan Bernat, direkt kırmızı kart gördü ve Fransız temsilcisi 10 kişi kaldı.

Neymar penaltıyı değerlendiremedi

Paris Saint Germain'in 43. dakikada yakaladığı penaltı vuruşunda topun başına geçen Brezilyalı yıldız Neymar, fırsatı gole çeviremedi.

Şölen 60 dakika sürdü

Karşılaşmaya ilk 11 başlayan Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo dakikalar 60'ı gösterirken alkışlar eşliğinde kenara geldi. AS Gazetesi'nin haberine göre ikili çıktıktan sonra maçın izleme oranı %74 düştü. 

İlgini Çekebilir
Ronaldo'nun eski takım arkadaşı Al Nassr'a doğru! Görüşmeler başladı...
Habere Git

Tanıdık Brezilyalılar sahadaydı

Karşılaşmada daha önce ülkemizde izlediğimiz isimler de forma giydi. Daha önce Fenerbahçe forması giyen Brezilyalı orta saha oyuncusu Luiz Gustavo 85 dakika sahada kalırken, eski Beşiktaşlı Anderson Talisca 46. dakikada oyuna dahil oldu.

Talisca eski günleri hatırlattı

Beşiktaş'ta oynadığı sol ayağıyla uzaktan attığı enfes gollerle akıllara kazınan Brezilyalı Talisca, dakikalar 90+4'ü gösterirken ceza sahası dışından Keylor Navas'ı avladı ve takımının 4. golünü attı.

Senin için hazırladığımız haberler