Messi'nin Dünya Kupası Paylaşımı Rekor Kırdı!

Akın Ungan
19.12.2022 - 17:32 | Son Güncellenme: 19.12.2022 - 17:54

Son dakika haberleri | Lionel Messi, Arjantin ile Dünya Kupası'nı kazandı. Süperstarın yaptığı paylaşım, Instagram'da rekor kırdı. İşte tüm detaylar...

Messi'nin Dünya Kupası Paylaşımı Rekor Kırdı!

AJANSSPOR HABER

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası nefes kesen bir finale sahne olarak sona erdi. Arjantin, finalde Fransa'yı seri penaltı atışlarının ardından yenerek, Dünya Kupası'na uzandı. Güney Amerika temsilcisinin kaptanı Lionel Messi, turnuvada birçok rekora imza atarken, turnuva sonunda ise bir rekor daha kırdı.

Sosyal medyayı salladı

Lionel Messi, kariyerinin sonlarında Dünya Kupası kaldırdı. Süperstar, Katar'da Dünya Kupası ile çekildiği bir fotoğrafı sosyal medya hesabına yükledi. Messi'nin paylaşımı Instagram'da viral oldu.

Rekor kırdı!

Lionel Messi, Katar'da kırdığı rekorların yanı sıra şampiyona sonunda da tarihe geçmeye devam etti. Arjantinli futbolcu Instagram hesabında paylaştığı fotoğraf ile gündem oldu. Messi'nin paylaşımı 43 milyondan fazla kişi tarafından beğenildi. Bu, Instagram tarihinin en fazla beğenilen spor paylaşımı oldu.

İlgini Çekebilir
Arjantin TANRI'NIN AYAĞIYLA şampiyon!
Habere Git

Önce Maradona'yı sonra Batistuta'yı geçti

Profesyonel kariyerinin 1000. maçına çıkan Lionel Messi son 16 turunda Avustralya ile karşı karşıya geldi. Süperstar, bu müsabakada gol sevinci yaşarken, Dünya Kupası'nda attığı toplam gol sayısını 9'a yükseltti. Messi, 8 gollü Diego Maradona'yı geride bıraktı.

Çeyrek finalde Hollanda ile mücadele eden Arjantin'de Lionel Messi, normal süresi 2-2 biten maçta takımını 2-0 öne geçiren golü attı. Messi böylece 10 gollü efsane Gabriel Batistuta'yı yakaladı. Daha sonra yarı finalde Hırvatistan ile eşleşen Messi, bu maçta gol perdesini açan isim oldu ve toplam 11 gol ile Batistuta'yı geçti.

İlgini Çekebilir
Kylian Mbappe: "Geri döneceğiz!"
Habere Git

Messi'nin milli takım istatistikleri

Arjantin Milli Takımı forması ile toplam 172 maça çıkan Lionel Messi 98 kez rakip fileleri havalandırmayı başardı. Dünya yıldızı, 55 defa ise takım arkadaşlarına gol pası verdi.

Gol krallığını Mbappe'ye kaptırdı

Lionel Messi, 2022 Dünya Kupası'nda ise 6 kez gol sevinci yaşadı. Gol krallığında Paris Saint Germain'den takım arkadaşı Kylian Mbappe ile yarışan Messi, Fransız yıldızın finaldeki hat-trick'inin ardından geride kaldı. Messi turnuvanın en iyi oyuncusu seçilirken gol kralı ise Mbappe oldu.

Senin için hazırladığımız haberler