Lionel Messi'den Dünya Kupası itirafı

Feride Kara
14.12.2022 - 20:34 | Son Güncellenme: 14.12.2022 - 20:54

Katar'da düzenlenen Dünya Kupası'nda finale çıkan Arjantin'in yıldız oyuncu Lionel Messi Arjantin basınında Ole'ye konuştu ve samimi bir itirafta bulundu.

Lionel Messi'den Dünya Kupası itirafı

2022 Dünya Kupası yarı finalinde Hırvatistan'ı 3-0 yenerek ilk finalist olan Arjantin'de Lionel Messi geleceği konusunda açıklama yaptı. 

Dünya Kupası'ndaki son maçım olacak

Takımını finale taşıyan Lionel Messi Arjantin basınında Ole'ye konuştu. Messi "Pazar günü Dünya Kupası'ndaki son maçın mı olacak? sorusuna ''Evet, kesinlikle evet. Bir sonraki Dünya Kupası için uzun yıllar var ve oynayacağımı sanmıyorum. Böyle bitirmek en iyisidir.'' yanıtını verdi

Kupaya bir adım uzaktayız

Messi Dünya Kupası finali için "Önemli olan ve en güzeli takım halinde hedefe ulaşabilmek. Onca mücadeleden sonra kupaya bir adım uzaktayız ve bugüne kadar elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık bu kez de başarmak için uğraşacağız'' dedi.

İlgini Çekebilir
Messi, Tango'nun kralı
Habere Git

Matthaus'un rekorunu egale etti

Dünya Kupası'nda Hırvatistan ile Arjantin arasında oynanan yarı final maçıyla 25. Dünya Kupası müsabakasına çıkan Messi Alman futbolcu Lothar Matthaus'a ait olan rekoru egale etmişti. 

Batistuta'yı geçti

Messi ayrıca Dünya Kupası'nda Arjantin için en çok gol atan isim oldu. Ünlü oyuncu Hırvatistan karşısında 11. golünü atarak 10 gollü efsane golcü Gabriel Batistuta'yı geçti. Messi aktif futbolcular arasında Dünya Kupası'nda en golcü isim oldu.

Thomas Müller 10

Kylian Mbappe 9

Cristiano Ronaldo 8

Neymar 8 

Diğer Dünya Kupası'nda 39 yaşında olacak

Gelecek olan Dünya Kupası 2027'de Amerika, Kanada ve Meksika'nın ortaklığı ile düzenlenecek. Messi o tarihte 39 yaşında olacak. Pek çok otoriteye göre Dünya futbolunun en önemli ismi olan Lionel Messi Arjantin Milli Takımı ile ilk maçını 17 Ağustos 2005'te Macaristan karşısında çıktı. 

PSG ile sözleşmesi bitiyor

Lionel Messi'nin kulübü olan Paris Saint Germain ile sezon sonu sözleşmesi bitiyor. Ünlü oyuncu için Amerika'dan teklifler gelirken henüz Fransız ekibi ile sözleşme imzalamadı. 

Messi en çok skor katkısı yapan isim oldu

Messi öte yandan Dünya Kupası tarihinde gelmiş geçmiş en çok skor katkısı yapan oyuncu oldu. 11 gol, 9 asistle 20 gole doğrudan etki etti. Diğer isimler ise Miroslav Klose (16+3), Ronaldo (15+4), Gerd Müller (14+5) ve Pele'yi (12+7) oldu. 

Senin için hazırladığımız haberler