Ettore Messina: "Bu noktadan dönmemiz zor, bunu kabul etmemiz gerek"

Burak Alaca
21.01.2023 - 23:05 | Son Güncellenme: 22.01.2023 - 00:07

Euroleague'de sezonun şimdiye kadar en büyük hayal kırıklığı olan Olimpia Milano'da koç Ettore Messina sezonun geri kalanında işleri yoluna koyma şanslarının kalmadığını söyledi.

Ettore Messina: "Bu noktadan dönmemiz zor, bunu kabul etmemiz gerek"

AJANSSPOR-HABER

Türk Hava Yolları Euroleague'de sezonun en başarısız ekiplerinden Olimpia Milano'da Asvel mağlubiyetinin ardından koç Ettore Messina gelecek adına oldukça olumsuz açıklamalar yaptı. Tecrübeli koç sezonun bu noktasından sonra toparlanmalarının zor olduğunu savundu.

"Bittik, bunu dürüstce kabul etmemiz lazım"

Bu sezonun kendileri için artık hedefsiz bir hal aldığını üstü kapalı bir şekilde ifade eden 63 yaşındaki İtalyan koç "Biz bittik. Şu an bulunduğumuz durumdan dönmek gerçekten çok zor. Dürüstce bir şekilde bunu kabul etmemiz gerekiyor." dedi.

"Transfer marketini kendi haline bıraktık"

Pansuman transferi yapıp yapmayacakları sorusuna esprili bir cevap veren Ettore Messina "Transfer marketini kendi haline bıraktık. Soruyu kapandı." ifadeleriyle takıma ekleme yapma niyetinde olmadıklarını ifade etti. Olimpia Milano sezon içi transferde kadrosuna NBA'den Timothe Luwawu Cabarrot'u katmıştı.

İlgini Çekebilir
Euroleague'de haftanın MVP'si belli oldu
Habere Git

Ligin dibine çakıldılar

Kadrosunda Nicolo Melli, Brandon Davies, Shavon Shields, Kyle Hines, Billy Baron, Johannes Voigtmann ve Gigi Datome gibi yıldızları barından Olimpia Milano sezona şampiyonluk adaylarından biri olarak başladı. İlk 4 haftada 3 galkibiyet alan Milano için kabus 5. haftadaki Barcelona maçı ile başladı.

9 maçlık felaket

5. haftada Barcelona'ya 74-56 kaybeden Milano'da neredeyse sezonun 3'te 1'ini kapsayan bir felaket silsilesi alevlendi. Üst üste 9 maç kaybeden şampiyonluk adayı Milano, Euroleague'nin son sırasına demir attı. Sonrasında Kızılyıldız, Monaco ve Valencia karşısında 3 maçlık küçük bir galibiyet serisi yakalayan İtalyan ekibinin hevesi kursağında kaldı. Toplamda 6 galibiyeti olan Milano son 4 maçından da yenik ayrıldı.

Efes çelme taktı

Olimpia Milano geçen sezon Euroleague'de normal sezonu 3. tamamladı ve play-off'ta 6. Anadolu Efes ile eşleşti. Sonrasında sezonu şampiyonlukla tamamlayacak temsilcimiz Milano'yu 3-1 ile rahat bir şekilde geçerek adını Final 4'a yazdırdı, İtalyan ekibi için ise sezon beklenenden erken bitti.

İlgini Çekebilir
"Euroleague'i NBA'e tercih ederim"
Habere Git

Final 4'a ulaşıp kaldılar

Olimpia Milano için mevcut projenin en umut verici sezonu 2021-2022'ydi. Normal sezonu 4. tamamlayan Messina ve öğrencileri, play-off'ta Bayern Münih'i eleyerek kendilerini Köln'de düzenlenen Final 4'a attılar.Yarı finalde daha sonrasında şampiyon olacak Efes'e rakip olan Barcelona'ya elenen Milano, 3.'lük maçında CSKA Moskova'yı 83-73 yendi ve sezonu zirveye yakın bitirdi.

Euroleague efsanesi

Olimpia Milano'da sıkıntılı günler geçiren Ettore Messina, Euroleague tarihinin efsane koçları arasında yer alıyor. Daha önce Virtus Bologna ve CSKA Moskova ile 2'şer Euroleague şampiyonluğu bulunuyor. 63 yaşındaki koç 2006 ve 2088 yıllarında da "Euroleague'de Yılın Koçu" ödülünün sahibi oldu.

Senin için hazırladığımız haberler