Dünya Kupası Finaline Çıkacak Messi'nin Gol Atması İçin Lokma Dağıttı

Akın Ungan
17.12.2022 - 13:04 | Son Güncellenme: 17.12.2022 - 13:18

Bursa'da yaşayan Hikmet Işık Arjantin ile Fransa arasındaki Dünya Kupası finalinde Lionel Messi'nin gol atması için lokma dağıttı. İşte deraylar...

Dünya Kupası Finaline Çıkacak Messi'nin Gol Atması İçin Lokma Dağıttı

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda sona gelindi. Dev şampiyonada finalin adı, Arjantin - Fransa oldu. Birçok futbolsever, süperstar Lionel Messi'nin Arjantin Milli Takımı ile Dünya Kupası'nı kazanmasını isterken, Bursa'da ikamet eden Hikmet Işık, yıldız oyuncunun final maçında gol atması için lokma dağıttı.

"Lionel Messi hayrına" 2 bin kişilik lokma

İnegöl ilçesi esnafından Hikmet Işık, final maçı öncesi İnegöl Belediye Meydanı'nda 2 bin kişilik lokma dağıttırdı. Lokmacı ile anlaşan Işık, lokma aracına "Lionel Messi hayrına" yazılı bir kağıt yapıştırdı. Meydandan geçen vatandaşlar, Messi için dağıtılan lokmalardan yedi.

"Messi üzerinden Maradona'ya atıfta bulunup, onun ruhuna gönderdik"

Açıklamada bulunan Hikmet Işık, "Pazar günü final maçı oynanacak. Messi'ye karşı bir hayranlık var ama işin doğrusu Messi üzerinden Maradona'ya atıfta bulunup, onun ruhuna gönderdik aslında." ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
2022 Dünya Kupası Finali: Messi mi Mbappe mi?
Habere Git

"Temennimiz Messi'nin gol atıp, Maradona'ya armağan etmesi"

Sözlerine devam eden Işık, "Kupayı Arjantin'in almasını istiyoruz. Temennimiz; Messi'nin de gol atıp, Maradona'ya armağan etmesi. O yüzden bu lokmayı dağıttık. Afiyet olsun" şeklinde konuştu.

Suudi Arabistan yenilgisi ile başladı, finale çıktı

2022 Dünya Kupası'na Suudi Arabistan karşısında aldığı mağlubiyetle başlayan Arjantin, tüm dünyayı şaşırttı. Bu yenilginin ardından toparlanmayı başaran Messi ve arkadaşları sergilediği performansla beğeni kazandı. Güney Amerika temsilcisi, finale çıkmayı başardı.

Messi tarihe geçti

Arjantin Milli Takımı ile 2022 Dünya Kupası'nda 6 karşılaşmaya çıkan Lionel Messi, 5 defa rakip fileleri havalandırmayı başardı. Dünya Kupası kariyerinde gol sayısını 11'e yükselten süperstar, Arjantin tarihinde Dünya Kupası'nda en fazla gol sevinci yaşayan futbolcu oldu.

İlgini Çekebilir
Arjantin'de final öncesi Messi şoku!
Habere Git

Messi'nin kariyeri

24 Haziran 1987 doğumlu Lionel Messi, Barcelona altyapısından yetişti. Burada profesyonel olan dünya yıldızı, 2021 yılına kadar Katalan kulüpte sayısız başarılara imza attı. Lionel Messi, 2021 yazında Ligue 1 devi Paris Saint Germain'e transfer oldu.

Messi'nin bu sezonki performansı

Kariyeri boyunca toplam 853 maça çıkan Lionel Messi, 701 gol, 333 asist kaydetti. Bu sezon Paris Saint Germain forması ile 19 karşılaşmada görev alan Messi, 12 kez gol sevinci yaşarken, 14 defa takım arkadaşlarına son pası veren isim oldu.

Senin için hazırladığımız haberler