Messi'nin PSG'ye transferi sonrası UEFA devreye giriyor

Orhan Gülek
14.08.2021 - 14:13 | Son Güncellenme: 14.08.2021 - 14:17

Tüm dünyada büyük etki yaratan Lionel Messi - PSG transferi sonrası UEFA, Finansal Fair Play'de farklı bir değişime gidiyor.

Messi'nin PSG'ye transferi sonrası UEFA devreye giriyor

AJANSSPOR - HABER

Messi'nin PSG'ye transferinin ardından UEFA finansal fair play kuralları çerçevesinde harekete geçti.

Barcelona'dan ayrılmak zorunda kalmıştı

Uzun yıllar Katalan temsilcisi Barcelona'da forma giyen 34 yaşındaki dünya yıldızı Lionel Messi maaşında %50 indirim yapıp anlaşmasına rağmen takımdan ayrılmak zorunda kalmıştı. Yıldız oyuncu Barcelona'ya veda ederken gözyaşlarını tutamamıştı.

Messi: "La Liga izin vermedi"

Messi Barça'ya veda etti basın toplantısında; 'Çok düşündüm, ne diyebileceğimi bilmiyorum. Yaşananlardan hiçbir şey anlamadım. Tüm hayatımı burada geçirdim. Çok zor. Asla elveda demeyeceğim. Çünkü, bunu hiç düşünmedim. Hiç böyle olacağını hayal etmemiştim. Barcelona'da devam edemedim. Çünkü La Liga izin vermedi.' demişti.

PSG’nin maaş listesinin gündeme gelip gelmeyeceği merak konusu oldu

Fransız devi PSG’nin Arjantinli yıldız Lionel Messi transferi sonrası gözler Finansal Fair Play’e çevrildi. UEFA’nın nasıl bir reaksiyon vereceği ve PSG’nin maaş listesinin gündeme gelip gelmeyeceği merak konusu oldu.

UEFA finansal fair play kurallarını yeniden ele alacak

İngiliz basınında çıkan haberlerde, UEFA bu konuyla alakalı harekete geçiyor. Sadece PSG özelinde değil tüm Avrupa futbolu için yeni adımlar atılıyor. Eylül ayında bir toplantı düzenleyecek olan UEFA finansal fair play kurallarını yeniden ele alacak ve ciddi değişimler yapacak.

Barcelona'dan şikayet 

Barcelona kulübünün avukatları, Messi'nin Paris Saint Germain'e transferini engellemek için düğmeye bastığı iddia edilmişti. Fransız devinin FFP (Finansal Fair Play) notunun kendilerinden daha kötü olduğunu savunan Katalan avukatlar, transfere engel olmak için konuyu Avrupa Adalet Divanı'na taşıyacağı İspanyol basınında yazılmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler