Maradona'nın Valdano'su, Caniggia'sı varsa, Messi'nin Alvarez'i var!

Akın Ungan
14.12.2022 - 10:37 | Son Güncellenme: 14.12.2022 - 19:08

Diego Maradona'ya 1986 Dünya Kupası'nda Jorge Valdano, 1990'da Claudio Caniggia yardım etti. 2022'de Lionel Messi'nin Robin'i ise Julian Alvarez oldu.

Maradona'nın Valdano'su, Caniggia'sı varsa, Messi'nin Alvarez'i var!

Akın UNGAN - AJANSSPOR ANALİZ

Kariyeri boyunca ülkesinde Diego Maradona ile kıyaslanan, kulüp bazında elde ettiği başarıları milli takıma taşıyamaması ile eleştirilen Lionel Messi, Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda Hırvatistan'ı devirerek finale yükseldi. Dünya yıldızı, bu turnuvada ilk kez kendisini tamamlayan bir isim buldu.

1986'da Maradona'nın yanında Valdano vardı

Diego Maradona'ya 1986 yılında kazanılan Dünya Kupası'nda Jorge Valdano eşlik etti. Real Madrid'te forma giyen Valdano, Arjantin'de oynanan dev şampiyonada 4 gol, 1 asist kaydetti. Valdano, Dünya Kupası perdesini Güney Kore ile oynanan grup maçında açtı. 3-1 kazanılan turnuvanın ilk maçında Valdano, 2 gol sevinci yaşadı. Valdano, grupların ikinci maçında ise İtalya karşısında Maradona'nın beraberlik golünde asisti yapan kişiydi.

Kupa kazanıldı, Valdano 4 gol 1 asistle oynadı

1-1 berabere biten İtalya maçının ardından gruplarda üçüncü maça çıkıldı. Valdano, 2-0 biten Bulgaristan karşılaşmasında perdeyi açan isim oldu. Şampiyonanın ilerleyen bölümünde sessiz kalan Valdano, finalde tekrar sahneye çıktı. Arjantinli santrfor, Almanya'yı 3-2 yendikleri final maçında 2. golü atan kişiydi. Valdano şampiyonayı 4 gol, 1 asist ile tamamladı.

İlgini Çekebilir
Messi finalde Arjantin finalde!
Habere Git

1990'da Canigga parladı

İtalya'daki 1990 Dünya Kupası'nda ise finalde Batı Almanya'ya kaybeden Maradona'nın yardımcısı Claudio Caniggia oldu. Arjantin, son 16'da Brezilya'yı Caniggia'nın golüyle 1-0 geçti, yarı finalde İtalya karşısında ise Caniggia'nın golü beraberliği sağlarken Güney Amerika temsilcisi seri penaltı atışlarına gitti ve rakibini elemeyi başardı.

Finalde oynayamadı, Arjantin kaybetti

Yıldız sağ kanat, finalde Almanya karşısında sarı kart cezasından dolayı forma giyemedi. Arjantin, Caniggia'nın olmadığı 1990 Dünya Kupası finalini 1-0 kaybetti.

Messi Arabistan'a kaybetti Alvarez ve Enzo'yu kazandı

Arjantin, Katar'ın ev sahipliğini yaptığı 2022 Dünya Kupası'na Suudi Arabistan karşısında aldığı yenilgi ile başladı. Güney Amerika temsilcisinin bu mağlubiyeti tüm dünyayı şoke etti. O maçta Lionel Messi, Arjantin'in turnuvadaki ilk golüne imza attı. Tangocular, 1-0 öne geçtikleri maçta 2-1 kaybetti.

İlgini Çekebilir
Messi, Tango'nun kralı
Habere Git

Dünya Kupası'nda performansıyla dikkat çeken Julian Alvarez ve Enzo Fernandez, Arjantin'in ilk maçında ilk 11'de değildi. Teknik direktör Lionel Scaloni, orta sahada Rodrigo de Paul, santrforda ise Lautaro Martinez ile başladı. Suudi Arabistan karşısında alınan mağlubiyet, teknik heyeti değişikliğe sürükledi.

İlk olarak grup aşamasının son maçı olan Polonya karşısında ilk 11'de görev alan Julian Alvarez ve Enzo Fernandez, son 16, çeyrek final ve yarı final olmak üzere tüm maçların değişmez isimleri haline geldi. Bu iki oyuncu da belki de Suudi Arabistan yenilgisi olmasa Arjantin ilk 11'inde şans bulamayacaktı...

Julian Alvarez yarı finale damga vurdu

Hırvatistan karşısında oynanan yarı final maçında Julian Alvarez parladı. Manchester City'nin santforu, önce Hırvatlar'a penaltı yaptırdı. Lionel Messi, Alvarez'in aldığı penaltıyı gole çevirerek, Arjantin'i yarı finalde 1-0 öne geçirdi. Golden 5 dakika sonra tekrar sahneye çıkan Julian Alvarez, bu kez gol sevinci yaşadı. Son olarak 69'da perdeyi kapatan 22 yaşındaki oyuncu, Messi'nin asistini gole çevirerek farkı 3'e çıkardı.

Messi - Alvarez, Batman - Robin oldu

Messi ile Alvarez arasındaki iş birliği, ünlü çizgi roman süper kahramanı Batman ve onun yardımcısı olarak bilinen Robin karakterlerine benzedi. Hırvatistan karşısında Messi - Alvarez ikilisinden 3 gol çıkarken, Julian Alvarez finale giden hikayede Polonya maçıyla gollerine başladı. Polonya ve Avustralya'ya karşı gol sevinci yaşayan genç futbolcu, yarı finalde de 2 gol atarak toplam gol sayısını 4'e çıkardı.

Senin için hazırladığımız haberler