FIFA Nusret Gökçe için soruşturma başlattı

Feride Kara
23.12.2022 - 10:19 | Son Güncellenme: 23.12.2022 - 10:39

Arjantin'in şampiyonluğu ile sona eren Dünya Kupası'nda tören için sahaya inen ve Messi ile hareketleri olay olan Nusret Gökçe için FIFA soruşturma başlattı

FIFA Nusret Gökçe için soruşturma başlattı

2022 Dünya Kupası'nda final maçının ardından sahaya girerek Arjantin'de başta Messi olmak üzere birçok futbolcu ve kupa ile fotoğraf çektirerek sosyal medya gündemini sallayan Nusret Gökçe için FIFA harekete geçti. 

FIFA soruşturma başlattı

Sky Sports'ta yer alan habere göre FIFA, Nusret Gökçe'ni Arjantin - Fransa finali sonrasında sahaya inip kupayla poz vermesi ve futbolcularla selfie çektirmesi hakkında soruşturma başlattı.

 

 

Kartı Infantino verdi

Nusret'in sahaya nasıl girdiği konusunda ise Crystal Palace Eski Başkanı Simon Jordan'ın bir iddiası var. Jordan'a göre Nusret'e sahaya girmesine izin veren kartı FIFA Başkanı Gianni Infantino verdi. Daha önce rüşvet olaylarıyla suçlanan Infantino kartı Nusret'e vermek için rüşvet almakla suçlanıyor. 

İlgini Çekebilir
Dan Bilzerian, Nusret Gökçe'yi ifşa etti
Habere Git

500 bin dolar getirisi oldu

Sahaya girmek için Nusret'in kart için 100 bin dolar ödediğini iddia edenler bile var. Ancak bu kupa şovunun getirisi Nusret'e 500 bin dolar civarında oldu. 

Messi ile görüntüsü olay oldu

Nusret'in Dünya gündemine gelmesine neden olan en önemli olay ise Messi ile anları oldu. Canlı olarak ekranlara yansıyan görüntülerde Messi ile fotoğraf çekilmek için kolundan çeken ve gitmesine engel olmak isteyen Nusret Gökçe'ye Messi'nin hiç pas vermediği görüldü.

Kupa'ya yalnızca oyuncular ve teknik heyet dokunuyor

FIFA'nın resmi internet sitesinde yer alan açıklamada Dünya Kupası'na yalnızca futbolcular, teknik heyet ve devlet başkanlarının dokunabiliyor. Ancak Nusret Gökçe'nin sahaya girerek kupaya temas etmesi ve futbolcularla fotoğraf çekilmesi skandal olarak nitelendirildi. 

U.S. Open Cup Nusret'i men etti

ABD'nin en eski futbol turnuvası olan U.S. Open Cup, Nusret Gökçe'nin finallere katılmasını yasakladı. U.S. Open Cup'ın Twitter hesabından yapılan açıklamada "Salt Bae, 2023 Open Cup finalinden bu vesileyle men edilmiştir" ifadeleri kullanıldı.  

FIFA'nın Dünya Kupası kuralı

"Mevcut Dünya Kupası tasarımı 1974 yılına uzanıyor. Dünyanın en tanınmış spor sembollerinden biri ve paha biçilmez bir simge olarak, orijinal FIFA Dünya Kupası yalnızca galipler, eski galipler ve devlet başkanları tarafından dokunulup tutulabilir."

Senin için hazırladığımız haberler