Mesut Bakkal: "Umut Nayir'den Vedat Muriç performansı alınabilir"

10.12.2019 - 10:02 | Son Güncellenme: 10.12.2019 - 10:13

Mesut Bakkal: "Umut Nayir'den Vedat Muriç performansı alınabilir"

Teknik direktör Mesut Bakkal, futbolun gündemini değerlendirdi. Ocak ayındaki transfer dönemi için çarpıcı ifadeler kullanan Bakkal, ”Ocak ayında takımlar transfer yapmasın. Şart mı? Borcum var, transfer yapamam diyebilmelisiniz. Asgari ücret alan personelin parasını vermeyip, dünyanın starını getirsen ne olur” diye konuştu.

Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in canlı yayında sorularını yanıtlayan Mesut Bakkal’ın açıklamaları şu şekilde:

Mesut Bakkal: "Malatyaspor, Sivasspor'un istediği gibi oynadı ve kaybetti"

Süper Lig’de bu hafta bazı maçlar içimizi ısıttı. Sivasspor ve Trabzonspor’un maçları keyifliydi.  Bu hafta Malatya ile Sivas arasındaki maçı heyecanla bekledim. Malatyaspor, bu kadar kazanmaya odaklı bir Sivasspor’a karşı açık oynadı. Tam da Sivasspor’un istediği gibi oynadılar. Sivasspor kendi bölgesinde iyi baskı yapıyor.

Mesut Bakkal: "Alanyaspor, atı alan Üsküdar'ı geçtikten sonra etkili oynadı"

Alanyaspor’un kadrosu iyi. Daha önce orada çalıştım. Yapılan transferleri de yakından biliyorum. Galatasaray maçında 35-40 dakika verimli oynamadılar. Açıldılar ama geç açıldılar. Oyunu, ikinci devredeki gibi forse etmeleri gerekiyordu. Alanyaspor çok pozisyona girdi. Fakat; atı alan Üsküdar’ı geçtikten sonra daha çok pozisyon ürettiler.

Mesut Bakkal: "Fenerbahçe kazanmayı çok istedi"

Fenerbahçe, Gençlerbirliği maçını çok istedi. Göztepe’nin çıkışı vardı. Bu hafta biraz daha tempo yüksekti. Sadık ile Serdar’ı bir arada görmek güzel. Vedat Muriç çok önemli bir oyuncu. Rodriguez de öyle. Kazanma arzusu önde gidiyor.

Mesut Bakkal: "Umut Nayir oynatılırsa Muriç performansı alınabilir"

Beşiktaş’ın aldığı galibiyet değerli. Eski öğrencim Umut Nayir’in performansı benim için sürpriz değil. Umut Nayir oynarsa, Fenerbahçe’de Muriç’ten alınan performans kendisinden alınabilir. Muriç’in Gençlerbirliği dönemindeki gibi Nayir.

Mesut Bakkal: "Ocak ayında transfer yapmayalım. Niye yapıyoruz?"

Ocak ayında transfer yapmayalım. Niye yapıyoruz? İçeride borcunuz var. Sadece futbolcu değil, masörü, doktoru, malzemecisi… Onların parasını ödemedikten sonra transfer yapsanız ne olacak? Teknik adamların ve yöneticilerin aynı paralelde gitmesi önemli. Destekliyorum. Parmakla gösterilecek kulüpler dışında çok sıkıntılar oluyor.

"Karşılığı olmayan bir parayı vadetmek kadar gibi kötü bir şey var mı?"

Ankaragücü ve Kayserispor’un bulunduğu ortam… Nasıl transfer yapacaksınız? TFF’nin kulüplere transfer izni vermemesi gerekiyor. Borçsuz bir hale nasıl geleceksek çözüm bulunmalı ve adımlar atılmalı. Lafta kalmamalı. “Borcum var, transfer yapamam” diyebilmelisiniz. Alabilecek olan varsa gelsin. Karşılığı olmayan bir parayı vadetmek kadar gibi kötü bir şey var mı?

"Dünyanın starını getirseniz ne olacak? Kimse transfer istemesin."

Trabzonspor altyapıdan oyuncular oynatıyor. Takımlar her sene şampiyon olmasın. Borçsuz hale gelelim. İcralar gelmesin. Halen birçok kulüp 3 puanım silinmesin diye uğraşıyor. Böyle bir ortamda transfer yapsanız ne olacak? Bu kadroyla ne kadar gidebileceksem gideceğim. Kulüp de hoca da aynı zihniyette olmalı. Dünyanın starını getirseniz ne olacak? Kimse transfer istemesin.

Mesut Bakkal'dan şeffaflık vurgusu...

Altyapıdan oyuncu bulmak için çabamız var mı? Yöneticiler hocalara yardımcı olsun. Önce kendimizi düzeltelim. Yasadan önce bunu yapalım. Para yok! Alamayacaksın. Düzgün yönetilen kulüpler de var. Mesela; Sivasspor. Devamını getirir ya da getiremez. Ama başarılı, borçsuz şekilde devam ediyor. Önemli olan yönetimin, şehrin, taraftar grubunun, teknik heyet… Transfer yapamıyorum diyen kulüpte çalışmazsın. Taraftarlara da durum iyice anlatılmalı. Ahmet Nur Çebi, “transfer yapamayacağız” diyor. Her zaman şeffaf olunmalı. Fikrim böyle.

Senin için hazırladığımız haberler