Mesut Bakkal: "Yabancı oyuncuların olduğu yerde hocanın kıymeti yok!"

28.11.2019 - 18:03 | Son Güncellenme: 28.11.2019 - 18:07

Mesut Bakkal: "Yabancı oyuncuların olduğu yerde hocanın kıymeti yok!"

Deneyimli teknik direktör Mesut Bakkal, futbolun gündemini Radyospor’da değerlendirdi. Kulüplerde yaşanan sıkıntıların teknik direktörlere yansımasını anlatan Bakkal, Göztepe ile Fenerbahçe arasında oynanacak maç ve Türk futbolu hakkında dikkat çeken tespitlerde bulundu.

Radyospor’da Spor Kazanı programında Özgür Sancar’ın canlı yayında sorularını yanıtlayan Mesut Bakkal’ın açıklamaları şu şekilde:

Mesut Bakkal: "Yabancı futbolcuları parasını alamadığı için idmana çıkaramadık"

Türkiye’de her zaman teknik adamlara yükleniliyor. Fakat; içerideki durumun ne olduğunu da bilmek ve ona göre yorum yapmak lazım. Mesela; Bursaspor’a gittim, yabancı oyuncular geldi idmana çıkaramadık. Çünkü para yoktu. Sonra dönülüyor ve hocalara kızılıyor. İcra memurları gelip fitness aletlerini götürmeye çalışıyor.

Mesut Bakkal: "Yabancı oyuncuların olduğu yerde hocanın önemi kalmıyor"

“Yahu bu takım dökülüyor” deniliyor ama adamı antrenmana çıkaramıyorsun. Yabancı oyuncuların çok olduğu, ciddi ödemelerin yapıldığı yerde teknik adamın bir önemi kalmıyor! Türk futbolunda ciddi sıkıntılar var. Futbolcu 1 hafta geç geliyor ama idare et hocam deniliyor. Ben 1 gün antrenmana gitmesem telefonlarım susmaz. Beni kim idare edecek?

Mesut Bakkal'dan Fenerbahçe analizi...

Fenerbahçe, bireysel yetenekleri yüksek bir takım. Ligde en fazla pozisyona giren, duran toplarda iyi olan bir takım. İsabetli şut atan bir takım. Savunmada problemler yaşıyorlar. Sadık ve Serdar’ın kendilerini sorgulamaları gerekiyor demiştim. Ersun Yanal’ın takımı en coşkulu takımlarından biri. Bu anlamda Sivasspor’u da çok beğeniyorum. Futboldan keyif almamızı sağlayan iki takım. Alanyaspor da iyiydi ve bir düşüş yaşadı. Malatyaspor da istikrarı devam ettirmeye çalışıyor. Trabzonspor da sakatlıklara rağmen iyi işler yaptı. Lig genel olarak oyun anlamında zayıf. 35 dakikaya kadar ceza sahasına girmeyen takımlar var.

Mesut Bakkal: "Fenerbahçe iyi takım savunması yaparsa Göztepe'yi yener"

İlhan Palut, Göztepe’de iyi başladı. Göztepe, galip durumdayken kaybetmiyor. Böyle bir özellikleri var. Göztepe’nin hücum gücü ise zayıf. Pozisyon yaratamıyorlar. Scarione’yi aldılar, Serdar oynuyor. Castro’nun da form durumu biraz yükseldi. İlhan Palut yeni geldi. Alanya maçında inanılmaz bir enerji ve kazanma coşkusu vardı. Pozisyon üretmekte zorlanan bir Göztepe ve kontra yiyen bir Fenerbahçe var. Serdar, Halil ve Scarione buradan faydalanır mı diye düşünüyorum. Fenerbahçe iyi takım savunması yaparsa Göztepe’yi yener.

Mesut Bakkal: "Rodrigues gibi oyunculardan faydalanmak lazım"

Fenerbahçe’de oynayacak oyuncuların tercihi önemli. Rodrigues gibi süratli futbolculardan faydalanmak lazım. Fenerbahçe hücum gücünü artırırsa, hata yapan Göztepe savunmasını zorlar ve pozisyonlar bulur. Ceza sahası dışından gol atan bir takım Göztepe. Ama ligin de en az gol atan takımlarından. Bu maçın konsantrasyonu ne olur, onu kestirmek güç. Fenerbahçe’nin hücumda yapacağı organizasyonlar maçı değiştirecektir.

Mesut Bakkal: "Daha neyi bekleyeceğiz? Devre bitti..."

Max Kruse, forvette Alper’den daha iyi oynar. Kenardan Deniz Türüç’ün de daha fazla iş yapacağını düşünüyorum. İki tane önlibero oyuncunuz ve 2 tane de açık oyuncunuz varsa oynatmak gerek. Fenerbahçe ya da büyük takım çıkar ve işi bitirir. Rodrigues gibi oyuncular için neyi bekleyeceğiz? İlk devre bitiyor. Ben böyle düşünüyorum.

Senin için hazırladığımız haberler