Mesut Bakkal'dan Ersun Yanal sözleri: "Fenerbahçe doğru bir karar verdi, çünkü..."

11.01.2019 - 11:47 | Son Güncellenme: 11.01.2019 - 14:47

Mesut Bakkal'dan Ersun Yanal sözleri: "Fenerbahçe doğru bir karar verdi, çünkü..."

Teknik direktör Mesut Bakkal, Fenerbahçe ve Türk futbolunun gündemine dair açıklamalar yaptı. Daha önce birlikte de çalıştığı Ersun Yanal'ın Fenerbahçe'de başarılı olacağına inandığını söyleyen Bakkal, dikkat çeken sözler sarf etti. 

Radyospor'da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç'in sorularını yanıtlayan Mesut Bakkal'ın açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde;

"Türkiye'de parayı yönetememe sorunu var"

TFF’nin aldığı bu kararı doğru ama geç alınmış bir karar olarak görüyorum. Çok iyi bir karar. Bazen geriden geliyoruz, geç kalıyoruz. Ben bu kararın iyi olacağına inanıyorum. Ama yaptırımlar olmadan olmaz. Dayatacaksınız. Gelir-gider dengesi olmazsa işin içinden çıkamıyorsunuz. Türkiye’de 3-4 tane kulübü zor sayıyorsunuz. Bizim sorunumuz belli. Türkiye’de para sorunu yok, parayı yönetememe sorunu var. Spor yasasının içinde bulunan bir madde var. Meclisten geçerse kimse bir şey yapamaz. Yöneticilerin sorumlu olmasından bahsediyorum. Bu Türk futbolunun kurtuluşudur.

"Ali Koç'un Türk futbolunda her zaman olması gerektiğini düşünüyorum"

Birlikte çalıştık. Ersun Yanal’ın Fenerbahçe’ye gelmesi bence çok doğru bir karar. Başkan Ali Koç’un Türk futbolunda her zaman olması gerektiğini düşünüyorum. Devamlı dinliyorum, takip ediyorum. İnşallah uzun süre hizmet eder diyorum. Vizyonu, bir duruşu var.

"Fenerbahçe ucuz bir camia değildir"

Fenerbahçe’de yapılan transferler tutmadı. Transferi kimin yaptığı beni ilgilendirmiyor. Oyuncular tutmadı, olmadı. Slimani çok iyi dediler ama olmadı. Valbuena kenarda oturdu. Aatif’ın kadro dışı olması da doğru değildi bence. Fenerbahçe’ye üzülüyorum. Fenerbahçe bu kadar ucuz bir camia değil. Futbolcular, toptan kaçar hale gelmişti. Ersun Hoca fiziksel olarak değil ama mental olarak çok şey yapacaktır. Stoper ve sol kanat transferi istiyorlar. Tolgay ve Serdar Aziz de gelirse iyi transfer olur. Fenerbahçe’nin transfere ihtiyacı var. Ama sabırlı olunmalı.

"Fenerbahçe, göreve getirebileceği en iyi hocayı getirdi"

Fenerbahçe’de Aatif, Volkan ve Dirar’ın affedilmesi doğru karar. Daha iyi oyuncuları getiriyorsanız tamam ama… Affedilmeleri katkı verebilir. Çok büyük sorun varsa ve büyük suçları varsa Fenerbahçe geri dönmelerine karar vermemeliydi. Bence bu kararlar da Fenerbahçe’ye kaybettirdi. Fenerbahçe, Bursaspor maçını kazanırsa rüzgarı arkasına alır. Arka arkaya 8-9 galibiyet alabilecek bir camiadır Fenerbahçe. Tribünlerin coşkusu takıma yansıyacaktır. Ersun Yanal da bunu yapacaktır. Kupa ve lig maçları yaklaştı. Fiziksel olarak hocanın bir şey katacağını düşünmüyorum. Bu kısa vadede olmaz. Uzun vadede olur. Fakat; mental olarak hoca iyi hazırlayacaktır. Fenerbahçe, Türkiye’de göreve getirebilecek en iyi hocayı bence takımın başına getirdi.

"Ozan Tufan futbolu çok erteledi, inşallah bundan sonra başarılı olur"

Ozan Tufan’ın kilolu olduğunu duydum. İyi bir oyuncu ama uzun süre oynaması handikap. Futbolu çok erteledi. Uzun süre uzak kaldı ve kilo almaya da müsait bir yapısı var. Kısa süre toparlaması gerekiyor. Zaman çabuk geçiyor. Kimse kimseyi beklemiyor artık. Bu kilo sıkıntıları hep yaşanır. Şimdi oyuncular biraz daha bilinçlendi. Futbolcular kendi hayatlarını iyi düzenlemeli. Ben çalıştığım takımlarda kilo alana ceza veriyorum. Futbolcular kendilerine dikkat etmeli. İnşallah bundan sonra başarılı olur.

"VAR olmasaydı Kasımpaşa maçını kaybedebilirdik"

VAR tempoyu düşürüyor. Alanyaspor’un başındayken Kasımpaşa’yı yenmiştik. VAR olmasaydı belki maçı kaybedebilirdik. Hakem nasıl yetişecek? Onu düşünmek lazım. Hakemlerin kamptaki röportajlarını izliyorum. Sırtlarından bir yük kalktı gibi görünüyor. Tembellik yok belki ama VAR onları da kurtardı. Hakem nasıl yetişecek onu bilmiyorum. Hep bu soruyu soruyorum. Allah kolaylık versin.

Kayserispor itirafı: "Teklif aldım ama çalışmayacağımı söyledim"

Bir küçük operasyon geçirdim. Şu anda iyiyim. Kayserispor’dan teklif aldım ama çalışmayacağım dedim. Önümüzdeki günlerde çalışacağımızı düşünüyoruz. Hakkımızda ne hayırlı ise o olsun. Futbolu seviyorum ve her zaman da yaşamaya devam edeceğim. Ligin ikinci yarısı güzel geçsin. Tüm takımlara başarılar diliyorum.

Senin için hazırladığımız haberler