Mesut istedi, Serdar Almanya'yı seçti

06.02.2020 - 03:06 | Son Güncellenme: 07.02.2020 - 15:29

Mesut istedi, Serdar Almanya'yı seçti

Almanya Bundesliga ekiplerinden Schalke 04 forması giyen Türk asıllı Alman orta saha  Suat Serdar, milli takım tercihini neden Almanya'dan yana kullandığını açıkladı. Alman oyuncu, Almanya teklifini halen Arsenal'de oynayan Mesut Özil'in yaptığını söyledi. 

"Huub Stevens bana güvendi"

Alman yayın organı Sport Bild'e konuşan Serdar, Huub Stevens'a çok şey borçlu olduğuna kaydederek, "Beni lider olarak gördü ve bana çok güvendi. Bu da bana büyük bir güven verdi" dedi.

"Bunu Türk olarak yapmak benim içinde etkileyiciydi"

Mesut Özil'in kendisine 2014 Dünya şampiyonu Almanya Milli Takımı'nda 'oynamak isteyip istemediğimi' sorduğunu açıklayan Serdar, "Hayır diyemedim, çünkü ona futbolcu olarak hayrandım. Milli takımda Mesut Özil'in birçok maçını izledim. Ayrıca Alman defalarca yılın en sevilen milli oyuncusu seçilmişti. Bunu Türk olarak yapması benim için de etkileyiciydi. Mesut Özil büyük bir kariyere sahip. Real Madrid ve halen oynadığı Arsenal'de Almanya'yı her zaman çok iyi temsil etti" dedi.

Mesut Özil'in Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelmesi...

Mesut Özil'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile fotoğraf çektirdiği için Almanlar tarafından eleştirilmesi ve daha sonra milli takımı bırakmak zorunda kalmasında dairse  Serdar, şunları söyledi: "Bu şekilde ayrılması utanç verici.  Ancak dışarıdan bakan bir kişi için bunu benim değerlendirmem çok zor. Herhalükarda, Mesut Özil'e daha güzel bir veda yapılabilirdi. O kariyeriyle gurur duyabilir. Alman futbolu için çok şeyler yaptı."

Şenol Güneş: " Almanya'yı seçtiyse bu Türkiye'nin ayıbı değil"

Bu sezon Alman ekibiyle 19 maça çıkan 22 yaşındaki orta saha oyuncusu 7 gol ve 1 asist kaydetti. 

AJANSSPOR-DIŞ HABER

Senin için hazırladığımız haberler