Mesut Özil etkisi! Fenerbahçe, 3 büyüğün toplamını geçti

18.01.2021 - 14:03 | Son Güncellenme: 18.01.2021 - 14:10

Son dakika haberleri... Mesut Özil'in İstanbul'a inmesiyle Fenerbahçe'nin hisseleri uçtu. Sarı-lacivertliler haftaya yüzde 6.7 yükselişle başladı. Şirketin değeri 4.4 milyar liraya ulaştı. Bu rakam Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'un toplam 4.3 milyar liralık değerinden fazla. İşte detaylar...

Mesut Özil etkisi! Fenerbahçe, 3 büyüğün toplamını geçti

Ceyhun KUBURLU - AJANSSPOR

Hisseleri Borsa İstanbul'da işlem gören Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor haftaya hareketli başladı. Bu hareketlerde en çok Fenerbahçe'nin hisseleri dikkat çekti. Mesut Özil'in transfer haberleri ile geçen hafta yükselen hisseler, Mesut'un İstanbul'a gelmesiyle zirve yaptı. Fenerbahçe'nin piyasa değeri 4.4 milyar lirayı geçerek 3 kulübün toplam değerini aştı. Sarı-lacivertlilerin hisseleri haftaya yüzde 6'lık artışla başladı.

Tarihi rekor değil

Mesut Özil'in transfer haberleri ile geçen haftayı yükselişle kapatan Fenerbahçe hisseleri Mesut'un İstanbul'a gelmesiyle adeta zirve yaptı. Hisseler bugün yüzde 6.7 yükseldi. Sarı lacivertlilerin piyasa değeri ise 4.4 milyar lirayı geçti. Henüz hisseler tarihi zirvesini görmedi. En son Fenerbahçe'nin değeri 5 milyar lira ile ağustos ayında tarihi rekor kırmıştı. Ancak Mesut'un transferi Fenerbahçe'yi olumlu yönde etkiledi.

İki takım düşüşte

Haftaya yükselişle başlayan bir diğer takım ise Beşiktaş oldu. Galatasaray derbisinden zaferle ayrılan ve ligdeki liderliğini sürdüren Beşiktaş'ın Borsa İstanbul'da işlem gören hisseleri yüzde 3.3 değer kazandı. Siyah-beyazlıların piyasa değeri ise 1 milyar liranın üzerinde seyrediyor. Haftaya iki takım düşüşle başladı. 

Galatasaray derbi mağlubiyeti sonrası yüzde 0.8 oranında değer kaybetti. Sarı-kırmızılıların piyasa değeri 2 milyar 84 milyon da kaldı. Trabzonspor'un da hisseleri düşüşte. Borda-mavililer yüzde 1.9 oranında değer kaybetti. Bordo-mavililerin piyasa değeri 1.2 milyar lira. 

İşte Borsa İstanbul'da 4 takımın değeri

  • Fenerbahçe: 4.4 milyar lira
  • Galatasaray: 2.1 milyar lira
  • Trabzonspor: 1.2 milyar lira
  • Beşiktaş: 1 milyar lira
Senin için hazırladığımız haberler