Mesut Özil'in menajeri: Fenerbahçe ile görüştük!

18.12.2020 - 09:12 | Son Güncellenme: 18.12.2020 - 09:22

Bu sezon Galatasaray ve Beşiktaş ile birlikte şampiyonluk yarışı veren Fenerbahçe'nin Arsenal'de kadro dışı bırakılan yıldız futbolcu Mesut Özil'i transfer etmek istediği gündeme geldi. Futbolcunun menajeri, Mesut Özil'in geleceği hakkında açıklamalar yaptı. Mesut Özil Fenerbahçe'ye transfer olacak mı? İşte yanıtı...

Mesut Özil'in menajeri: Fenerbahçe ile görüştük!

AJANSSPOR-HABER

İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Arsenal’de kadro dışı bırakılan ve adı transferde Fenerbahçe ile anılan Mesut Özil’in geleceğiyle ilgili açıklama geldi. Futbolcunun menajeri Erkut Söğüt, Fenerbahçe ile görüşme yapıp yapmadıkları konusunda konuştu. Özil’in temsilcisi olmayan kişilere de mesaj gönderdi. Mesut Özil Fenerbahçe’ye transfer olacak mı? Detaylar haberimizde…

“Mesut futbolu özledi”

Fanatik’e konuşan Mesut Özil’in menajeri Erkut Söğüt, ”Mesut’un Arsenal ile 6 aylık bir sözleşmesi daha var. Futbolu özlediği kesin. Şu anda Arsenal formasını tekrar giyebilmek için çok çalışıyor, çalışmaya da devam edecek” ifadelerini kullandı.

“Fenerbahçe ile görüşmelerimiz oldu”

Söğüt, Fenerbahçe’nin kendileriyle temas kurduğunu doğruladı. Mesut Özil’in menajeri, “Fenerbahçe ile ilgili durumumuzu ise açıkça belirtmek istiyorum. Evet Fenerbahçe ile görüşmelerimiz oldu. Kulübün en yetkili kişileriyle bire bir konuştuk. Ancak, resmi transfer görüşmeleri için ocak ayından önce bir temasımız asla olamaz. Mesut için dünyanın her yerinden transfer teklifleri aldık. Fenerbahçe’nin ilgisi de malum. Şu an Mesut için değişen bir şey yok. Bu şartlarda görünen o ki Mesut, sezonu Arsenal’de tamamlayacak” dedi.

Söğüt’ten diğer menajerlere gönderme

Ayrıca Mesut Özil’in menajeri Söğüt, futbolcunun menajeri olmamasına karşın bazı isimlerin telaffuz edildiğini dile getirdi ve şu sözlerle tepki gösterdi:

“Son dönemde transferle ilgili aslı olmayan, kamuoyunu yanıltan, Fenerbahçe camiasında algı operasyonlarına yol açabilecek bazı isimlerin telaffuz edildiğini üzüntüyle takip ediyoruz. Futbol kamuoyu şunu bilsin; Mesut’un yetkili menajerleri ben ve ağabeyi Mutlu Özil’dir. Başka menajeri yoktur. Kimse oyuncumuzun ismini kullanarak kendine pazar yaratmasın.”

Ali Koç, Mesut Özil iddiaları için ne demişti?

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, daha önce Mesut Özil transferine ilişkin açıklamalar yapmıştı. Başkan Ali Koç, "Elden oyuncu çıkarmazsak devre arasında transfer yapacak bir durumumuz yok. Bazı noktalara transfer ihtiyacımız var. Mesut Özil, Fener Ol’dan beri gündeme geliyor. Mesut Özil çok iyi bir Fenerbahçelidir. Sezon başında da gündeme gelmişti. Fenerbahçe’nin Özil’i transferinin ekonomik boyutlarını kaldırabilecek durumu yok. Bizim için gerçekleşirse güzel bir rüya olur ama gerçekleşmesi zor bir rüya" dedi.

ESKİ TAKIM ARKADAŞI PODOLSKI, MESUT ÖZİL İLE İLGİLİ HANGİ AÇIKLAMAYI YAPMIŞTI? O HABER İÇİN TIKLAYIN...

Mesut Özil’in Arsenal’deki performansı

İngiliz ekibi Arsenal’de Mesut Özil bu sezon forma şansı bulamadı. Geçen sezon 23 maçta 1 gol 3 asistlik katkı veren futbolcu önceki sezonlarda daha aktif görünmüştü:

►2018-19 Sezonu - 35 maç - 6 gol - 3 asist
►2017-18 Sezonu - 35 maç - 5 gol - 12 asist
►2016-17 Sezonu - 44 maç - 12 gol - 13 asist
►2015-16 Sezonu - 45 maç - 8 gol - 20 asist
►2014-15 Sezonu - 32 maç - 5 gol - 8 asist
►2013-14 Sezonu - 40 maç - 7 gol - 12 asist

Mesut Özil'in maliyeti ne kadar?

Alman basınına göre; Mesut Özil, Arsenal'de aylık 1.5 milyon Euro kazanıyor. Bu rakam yıllık ise 18 milyon Euro'ya tekabül ediyor. Özil, Arsenal ile olan sözleşmesine sadık kalır ve sezon sonunda ayrılırsa 8 milyon Pound sadakat primi almaya hak kazanacak.

Senin için hazırladığımız haberler