"Mesut Özil isteseydi 30 milyon sterline gidebilirdi"

25.10.2020 - 12:36 | Son Güncellenme: 25.10.2020 - 12:49

Son dakika Mesut Özil haberleri.... İngiltere Premier Ligi takımlarından Arsenal'de forma giyen Mesut Özil'in menajeri Erkut Söğüt'ten Mikel Arteta ve Arsenal açıklaması geldi. Söğüt, "Mesut Özil isteseydi 30 milyon sterline gidebilirdi. Arsenal taraftarı bir açıklamayı hak ediyor" dedi. Detaylar haberimizde...

"Mesut Özil isteseydi 30 milyon sterline gidebilirdi"

DIŞ HABER - AJANSSPOR

İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Arsenal forması giyen ve lig kadrosundan çıkarılan Türk asıllı Alman oyuncu Mesut Özil'in menajeri Erkut Söğüt, konuyla ilgili flaş açıklamalarda bulundu.

30 milyon sterlini geri çevirdi

ESPN'e konuşan Söğüt, "Mesut Özil, Arsenal'de kalmak için 2018 yılında başka bir takımdan gelen 30 milyon sterlin imza ücreti teklifini geri çevirdi.

Arsenal taraftararı dürüst bir açıklamayı hak ediyor. Arteta, Mesut'u başarısızlığa uğrattım demiyor. Özil'i başarısızlığa uğratmadın; adil, dürüst ve şeffaf olmayı başaramadın. Her zaman bu kulübe sadık olan ve sözleşmesi devam eden birine saygılı davranmadın.

"Herkes Arteta'nın adil davranmadığını biliyor"

Dışarıda herkes Arteta'nın adil davranmadığını biliyor. Ona bu sezon kendini gösterme şansı vermedi. Mesut'un sözleşmesi halen daha devam ediyor ve mücadele etmesi için ona bu şansı vermedi. Zinde ve kararlı değilse, neden bir oyuncuyu 90 dakika boyunca (Haziran ayında Brighton ve Palace maçları) iki kez yedek kulübesine koyarsınız?

"Konu antrenman ile alakalı değil"

Herkes iyi antrenman yaptığını söylüyor. Mertesacker bunu kamuoyuna söyledi. Harika antrenman yaptığını en az beş takım arkadaşıyla konuştum. Mesut o 5 oyuncudan biri. Ve neden kadro dışı bırakıldığını anlayamıyorlar. Yani bu konu antrenman ile alakalı değil. Eğer antrenman performansı değilse nedir? 

"Mesut'un kalmak istediğini biliyorlardı"

Belki Arsenal'ın amacı son ana kadar beklemekti ve Mesut 'Ayrılmak istiyorum' derdi. Mesut eğer bunu yapmış olsaydı, kulüp gitmek istediğini söyleyebilir ve kulüp bulamazsa bir mazeretleri de olacaktı. 'Gitmek istediğin için seni listeye kaydedemiyoruz' diyebilirdiler. Ama uzun zamandır Mesut'un kalmak istediğini biliyorlardı, bu çok netti. 

"Mesut isteseydi ayrılabilirdi"

Mesut 32 yaşında. Kariyerinde birkaç yılı daha var. Mesut hakları için mücadele eden biri. Sözleşmesi onun için büyük bir taahhüttü. İsterse ayrılabilirdi. Alexis Sanchez gibi. Belki kulüp ocak ayında fikrini değiştirir ve onu maç kadrosuna yeniden alır. Ne olacağını asla bilemezsiniz" şeklinde konuştu. 

Almanya Futbol Federasyonu'ndan özür mektubu

Almanya Futbol Federasyonu'nun da Mesutt'tan özür dilediğini ifade eden Söğüt, "Üç hafta önce Almanya Futbol Federasyonu, Mesut'a bir özür mesajı gönderdi" dedi. 

"Mesut olayında çuvaladık"

Bilindiği üzere Alman Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Friedrich Curtius, "Mesut Özil şahsen çok saygı duyduğum bir milli futbolcumuz. Ama 2 sene önce meydana gelen olayda DFB olarak çuvalladığımızı söyleyebilirim. Zamanında ona daha fazla destek olabilirdik. Nefret söylemlerinin olduğu bir ortamda oyuncumuzun yanında daha fazla olmalıydık. Bundan pişmanlık duyuyorum" ifadelerini kullanmıştı. 

"Hayal Kırıklığı yaşıyorum"

Lig kadrosuna dahil edilmeyen Mesut Özil ise sosyal medya hesabından bir açıklama yapmıştı.

Özil açıklamasında, “Premier Lig'de forma giyemeyecek olmaktan dolayı büyük hayal kırıklığı yaşıyorum. 2018'de yeni sözleşme imzalarken sevdiğim kulüp Arsenal'a bağlılığımı gösterdim ancak bunun karşılığının olmaması beni üzdü. Artık öğrendim ki sadakat bugünlerde zor bulunan bir şey. Yakın zamanda kadroda tekrar yer bulabilirim diye her zaman pozitif kalmaya çalıştım. Bu yüzden şimdiye kadar sessizliğimi korudum” demişti.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler