Mesut Özil mektubu gündem oldu: "Aldım, teşekkür ederim"

13.01.2021 - 14:13 | Son Güncellenme: 13.01.2021 - 14:23

Almanya Milli Takımı'na veda eden Mesut Özil ile ilgili çarpıcı bir gerçeği Alman basını yazdı. Almanya Futbol Federasyonu, yıldız oyuncu ile uzlaşmanın yollarını ararken, Mesut Özil'den Almanya Futbol Federasyonu'na cevap geldi. Son günlerde Fenerbahçe'ye transferiyle gündemde olan Mesut Özil, Almanya Milli Takımı'na geri mi dönüyor? İşte gelişmeler ve detaylar...

Mesut Özil mektubu gündem oldu: "Aldım, teşekkür ederim"

AJANSSPOR-HABER

Son olarak Arsenal forması giyen ve Almanya Milli Takımı'na veda ettiğini açıklayan Mesut Özil ile ilgili dikkat çeken bir detayı Alman basını yazdı. Almanya Futbol Federasyonu yeni başkanı Fritz Keller, Mesut Özil'e uzlaşma mektubu yolladı. Peki Mesut Özil ne cevap verdi? İşte detaylar...

Özil'i geri döndürmek için harekete geçtiler

Almanya'nın en çok satan gazetesi Bild; 7 Ekim 2020 tarihinde 3-3 biten Almanya-Türkiye maçı öncesinde Almanya Futbol Federasyonu Başkanı Fritz Keller'in, milli takıma veda eden Mesut Özil'le uzlaşmak için harekete geçtiğini duyurdu.

Mesut Özil uzlaşmak istemiyor

Almanya Milli Takımlar Direktörü Oliver Bierhoff kaynak gösterilerek paylaşılan habere göre; Mesut Özil ise uzlaşmak istemediği yönünde görüş bildirdi. Fritz Keller'in uzlaşmaya olumsuz yanıt veren Mesut Özil'e saygı duyduğu aktarıldı. Özil, "Fritz Keller'den mektup aldım, teşekkür ederim" demişti.

Buzlar erisin istiyor ama...

Bu arada Almanya Futbol Federasyonu (DFB) Milli Takımlar Direktörü Oliver Bierhoff, Türk asıllı eski milli futbolcuları Mesut Özil ile aralarındaki buzların erimesini temenni ettiğini söyledi.

Löw, Mesut Özil ile ilgili ne dedi?

"Bu mesele sırtımızda kambur oldu"

Özil'in ırkçılığa maruz kaldığı dönemlerde futbolcuya yapılanları abartılı bulduğunu vurgulayan Joachim Löw, "Milli Takım'dan ayrılmak isteyen futbolcular beni arardı ama o beni aramadı ve farklı bir yol seçti. Ona ulaşmayı denedim ama mümkün olmadı. Bu mesele bizim sırtımızda bir kambur oldu" açıklamasını yaptı.

Erdoğan ile fotoğrafı sonrası çok tartışılmıştı

Şu günlerde Fenerbahçe'ye transferiyle gündeme gelen Mesut Özil'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile olan fotoğrafı sonrası sert eleştiriler yapılmıştı. Özil, kendisine takınılan tavır ve yaklaşımlar sebebiyle Almanya Milli Takımı'na veda ettiğini dile getirmişti.

Senin için hazırladığımız haberler