Mesut Özil'den şaşırtan hamle!

20.04.2020 - 23:37 | Son Güncellenme: 20.04.2020 - 23:42

Mesut Özil'den şaşırtan hamle!

Geçtiğimiz saatlerde İngiltere Premier Lig ekiplerinden Arsenal, resmi internet sayfasında yaptığı açıklamada futbolcuların ve teknik ekibin maaşlarında %12.5’luk gönüllü ve koşullu bir şekilde indirime gidildiğini açıklamıştı. Kulübün bu açıklamasının üzerinden çok geçmeden Mirror gazetesi bomba bir iddiayı ortaya attı.

Maaş kesintisini kabul etmedi!

Habere göre Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil, takım arkadaşlarının ve teknik heyetinin aldığı gönüllü %12.5’luk kesintiye karşı çıktı. Arsenal kulübünden haftalık 350.000 pound kazanan ve takımın en çok kazanan ismi olan Özil, aldığı bu kararla şaşkınlık yarattı.

Gelecek dönemde bunu yapmak için istekli olabileceğini, ancak şu anda koronavirüsün tam olarak finansal etkilerini kestiremediği için böyle bir karar almak istemediğini belirtti.

"Ertelemeleri kabul edebiliriz ama..."

31 yaşındaki futbolcunun arkadaşlarının aldığı bu karara saygı duyduğu ancak kendisinin aldığı kararlara da saygı gösterilmesi gerektiğini hatırlatırken, menajeri Erkut Söğüt konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı. Geçtiğimiz aylarda maaş kesintileri hakkında konuşan futbolcu menajeri Söğüt: "Maaş ertelemeleri bir seçenektir ama kesinti değil. Kulüplerin geçen yıllarda aynı karı elde edebilecekleri bugün bir kesintiyi kabul edilmemeli" ifadelerini kullanmıştı.

Mesut Özil bu sezon Arsenal formasıyla tüm kulvarlarda çıktığı 23 maçta 1 gol, 3 asistlik performans gösterdi.

Senin için hazırladığımız haberler