Mesut Özil’e paylaşım linci: "Devlet nişanı geri alınsın"

02.08.2024 - 10:14 | Son Güncellenme: 02.08.2024 - 10:38

Dünyaca ünlü eski futbolcu Mesut Özil'in İsrail'in Filistin'de gerçekleştirdiği katliamlara karşı yaptığı paylaşım Almanya'da büyük rahatsızlık uyandırdı. İşte detaylar...

Mesut Özil’e paylaşım linci: "Devlet nişanı geri alınsın"

AJANSSPOR - HABER

Uzun yıllar Almanya Milli Futbol Takımı'nın formasını giyen attığı goller ve yaptığı asistlerle takıma büyük katkı yapan, 2014'de Dünya Kupası'nın kazanılmasında başrol oynayan isimlerden biri olan Mesut Özil, Almanya'da yaptığı paylaşım nedeniyle büyük tepki çekti.

Ülkemizde Fenerbahçe'nin ardından Başakşehir forması giydikten sonra 2022'de futbolu bırakan Mesut Özil, İsrail'in Filistin'de gerçekleştirdiği katliamlara sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tepki göstermişti.

Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Özil, haritada İsrail'in üzerine çarpı atarken altına "Filistin" yazmıştı.

Özil'in bu paylaşım Almanya'da büyük rahatsızlığa sebep oldu. Bild gazetesi, Özil'in bu paylaşımı için "Özil skandal paylaşımıyla şoke etti. Dünya şampiyonu, İsrail'in yok edilmesini istiyor" başlığını atarak yıldız ismi kınadı.

Bazı Alman politikacılar da Mesut Özil'e verilen devlet nişanlarının geri alınmasını talep etti. Ancak milyonlarca hayranı Özil'e sahip çıkıp İsrail protestosunu alkışladı.

Özil'in İsrail'i çarpıyla işaretleyip, Filistin yazdığı haritayı paylaşması üzerine Birlik Partileri (CDU/CSU), linç başlattı. CSU Genel Sekreteri Martin Huber, Bild'in Özil'in paylaşımıyla ilgili düşüncesini sormasına, "İnanılmaz, kabul edilemez. Mesut Özil, açık antisemitizmi ve Bozkurtlar'a yakınlığı ile başarısız uyumun örnek vakasıdır. Artık Almanya için oynamaması iyi bir şey" diye yanıt verdi.

CDU milletvekili Gitta Connemann daha ileri giderek 2010 Dünya Kupası'ndaki başarılarından dolayı milli takım oyuncularına verilen ve spor dalında en yüksek devlet onuru olan Gümüş Defne Yaprağı ödülünü geri vermesini istedi, "Bu onura artık layık değil" dedi.

Filistin ile ilgili düşüncesini yıllardır paylaşan Mesut Özil, son paylaşımından sonra linç edildi. Özil'e sosyal medyada takipçilerinden ise destek yağdı. Özil'e, 'Doğrudan asla şaşma' mesajları gönderildi.

Senin için hazırladığımız haberler