Mesut Özil'in serveti açıklandı!

13.05.2017 - 17:21 | Son Güncellenme: 13.05.2017 - 17:21

Mesut Özil'in serveti açıklandı!

Biz ise bu kişiler arasından 30 yaş altı sporuları seçerek farklı bir liste yarattık. Oluşturduğumuz listede, Arsenal'in Türk asıllı futbolcusu Mesut Özil de yer aldı. İşte Britanya'nın en zengin 30 yaş altı sporcuları...

Paul Pogba: 15 milyon Pound

2016 yılında gerçekleştirdiği transferle spor tarihinin en pahalısı ismi olan Paul Pogba, Manchester United'dan haftada 290 bin pound kazanıyor.

Futbolcunun ayrıca Adidas başta olmak üzere pek çok firmayla sponsorluk anlaşması bulunuyor.

Anthony Joshua: 15 milyon Pound

Anthony Joshua, geçtiğimiz aya kadar iyi bilinen bir sporcu olmasına karşın asla bir süper star olarak nitelendirilmiyordu. Ancak efsane isim Wladimir Klitschko'yu mağlup etmesinin ardından bu seviyeye ulaştı.

 27 yaşındaki boksör bu galibiyetin ardından 15 milyon Pound'u cebine koydu. Boks camiasında yapılan yorumlara göre Joshua, gelecekte dövüş başına 50 milyon sterlini aşan kazançlarıyla birlikte, "Milyarder" ünvanına ulaşan ilk sporcu olabilir.

 Andy Carroll: 15 milyon Pound

28 yaşındaki Carrol, İngiltere Premier Lig'in en iyi futbolcularından biri olmayabilir ancak kariyeri süresince gerçekleştirdiği transferlerden banka hesabına hatrı sayılır miktarda para aktarmayı başardı.

Oyuncu şu andaki kulübü West Ham United'dan da haftada 90 bin pound maaş alıyor.

Daniel Sturridge: 16 milyon Pound

Liverpool ve İngiltere milli takımının golcüsü her ne kadar yaşadığı sakatlıklarla sık sık gündeme gelse de, halen daha Britanya futbolunun en değerli isimlerinden biri.

Alexis Sanchez: 16 milyon Pound

Arsenal'in yıldız futbolcusunun servetine en büyük katkıyı yapan unsur, Nike'la yaptığı geniş çaplı sponsorluk anlaşması. Sanchez, Londra ekibinden her hafta aldığı 130 bin poundluk maaşla da servetini büyütmeye devam ediyor.

Joe Hart: 17 milyon Pound

İngiltere'nin 1 numaralı file bekçisi, Manchester City teknik direktörü Pep Guardiola ile yaşandığı sıkıntılar nedeniyle futbol yaşamını Ada'da değil de İtalya'nın Torino kulübünde kiralık olarak sürdürüyor.

 Hart'ın servetinin önemli bir bölümü sponsorluk anlaşmalarından geliyor. Bu anlaşmalardan öne çıkanı ise Head and Shoulders isimli şampuan markasıyla olanı... 

Diego Costa: 18 milyon Pound

Brezilya doğumlu İspanyol forvet Diego Costa, İngiltere Premier Lig'in en önemli golcülerinden biri. Her ne kadar astronomik bir ücretle Çin'e transfer olacağına dair iddialar olsa da henüz bu söylentiler somutlaşmış değil.

Bir diğer iddia ise; Chelsea'nin Costa'ya önümüzdeki günlerde haftalık 220 bin poudluk yeni bir sözleşme önereceği...

Willian: 19 milyon Pound

Chelsea'nin bir başka Brezilyalı futbolcusu Willian, 2013 yılında Anzhi'den transfer edilmişti. 28 yaşındaki futbolcu, geçtiğimiz sezonun sonunda Londra ekibiyle haftalık 120 bin pound'dan yeni bir sözleşme imzalamıştı.

Juan Mata: 20 milyon Pound

Juan Mata, 2014 yılında Chelsea'dan Manchester United'a geçerek, Premier Lig tarihinin en büyük transferlerinden birini gerçekleştirmişti.

Tecrübeli isim, varlığının büyük bir bölümünü haftalık 140 bin pound olan maaşı sayesinde elde ederken, Adidas'la da önemli bir sponsorluk anlaşmasına sahip.

Theo Walcott: 22 milyon Pound

Theo Walcott, 17 yaşında 2006 Dünya Kupasında boy göstermesinin yanı sıra, Arsenal'deki 12 yılında 100'den fazla kez ağları havalandırmayı başardı.

 Futbolcunun haftalık 140 bin pounddan 2019 yılı sonuna kadar sürecek sözleşmesi ve Adidas'la olan ayakkabı sponsorluğu, onu İngiltere'deki 30 yaş altı en geç 10 sporcudan biri yaptı.

Mesut Özil: 23 milyon Pound

Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil, 2013 yılında 40 milyon Pound'un üzeri bir ücretle Real Madrid'den Arsenal'e transfer olmuştu.

 2017 yılında servetini 6 milyon sterlin daha arttıran 28 yaşındaki futbolcunun 3 milyon poundluk bir sponsorluk anlaşması da imzaladı belirtildi. (Fanatik)
Senin için hazırladığımız haberler