Metalurg'a transfer olan Halil İbrahim Öztürk: "Hedefim kalıcı olmak..."

25.08.2021 - 20:27 | Son Güncellenme: 25.08.2021 - 20:43

Son dakika haberleri... Spor Toto'dan Makedon ekibi Metalurg'a transfer olan hentbolcu Halil İbrahim Öztürk, transfer sürecini anlattı. İşte detaylar...

Metalurg'a transfer olan Halil İbrahim Öztürk: "Hedefim kalıcı olmak..."

AJANSSPOR - HABER

 

Ankara temsilcisi Spor Toto ekibiyle, Hentbol Süper Ligi'nde şampiyonluk yaşayan Halil İbrahim Öztürk; yeni sezon öncesi Makedonya'dan Metalurg'a transfer oldu. Transfer sürecine ilişkin Hentbol Haber'e konuşan Öztürk, "İlk gece yastığa başımı koyduğum da 'Halil sen ne yaptın?' dedim" vurgusunda bulundu. İşte, Halil İbrahim Öztürk'ün açıklamaları...

"Müthiş bir duyguydu..."

A Milli Erkek Hentbol Takımı'nda da forma giyen 1996 doğumlu Halil İbrahim, Spor Toto'yla yaşadığı şampiyonluk için: "Çok güzel bir duyguydu. Şampiyonluğumuzun garantilendiği Bursa maçından sonra bile inanamadım. Hepimizde büyük bir şaşkınlık hakimdi. Gerçekten şampiyon olduğumuzu ben kupa töreninde kupayı elime alınca anladım diyebilirim" ifadelerini kullandı.

"Gidemezsin deselerdi..."

Transfer sürecinde eski takımı Spor Toto'nun tutumundan bahseden Öztürk: "Ben gitmek istediğimi önce hocama söyledim. Kendisi aslında bu fırsatı kaçırmamı istemese de takımımdan da ayrılmamı istememişti. Hem kulübüm hem hocam çok olumlu yaklaştılar. Biraz da onların sayesinde bu transfer sürecini tamamlayabildik. Çünkü onlar ‘Hayır gidemezsin’ deselerdi hiçbir yere gidemeyecektim. Hepsine bir kez daha çok teşekkür ederim" dedi. 

"En iyi yerde sezonu tamamlamak istiyorum..."

Konuşmanın devamında yeni takımına değinen milli hentbolcu: "Hedefim öncelikle kalıcı olmak. Ivan hocayla her konuşmamızda bana çok güvendiğini söylüyor. Ligde bitirebileceğimiz en iyi yerde sezonu tamamlamak istiyorum. Umarım Avrupa’da ülkemi en iyi şekilde temsil edebilirim" diye konuştu.

"Böyle bir adım atmam lazımdı..."

Metalurg'a transfer olduğu ilk günü anlatan Halil İbrahim: "Geldiğim ilk gece yastığa başımı koyduğumda ‘Halil sen ne yaptın’ diye kendi kendime sormuştum. Arkadaşlarını, aileni herkesi geride bırakıp buraya gelme gerçeğiyle ilk o an yüzleştim. Ama tabii kariyerim için böyle bir karar almam, böyle bir adım atmam lazımdı" dedi. 

Halil İbrahim Öztürk kimdir?

Hentbola Milli Piyango takımında başlayan Halil İbrahim Öztürk, orta sahanın solu ve oyun kurucu pozisyonlarında performans gösterebiliyor. Milli Piyango'dan sonra Göztepe Spor Kulübü ve son olarak Spor Toto'dan içeri giren Halil İbrahim, Ankara'daki 2 yılının ardından Makedon Metalurg'a transfer oldu. 13 Mart 1996'da Antalya'nın Manavgat ilçesinde doğan milli hentbolcu, 25 yaşında. 

Senin için hazırladığımız haberler