Metaverse'e Giriş Nasıl Yapılır? VR Cihaz Şart Mı?

25.06.2022 - 18:07 | Son Güncellenme: 25.06.2022 - 18:19

Sanal evrenlerden en merak edileni olan Metaverse'e nasıl giriş yapılır, nasıl satın alınır ve ne işe yarar gibi aramalar yanı sıra VR cihazı şart mı gibi aramalar da sürüyor. İşte detaylar...

Metaverse'e Giriş Nasıl Yapılır? VR Cihaz Şart Mı?

AJANSSPOR HABER

Sanal evren, geleneksel kişisel bilgisayarların yanı sıra sanal ve artırılmış gerçeklik cihazları aracılığıyla kalıcı çevrimiçi 3 boyutlu sanal ortamları destekleyeyen Metaverse merak konusu olmaya devam ediliyor. İşte Metaverse hakkında tüm detaylar...

Metaverse neresi?

Metaverse, tüm sanal dünyaların, artırılmış gerçeklik ve internet'in toplamı da dahil olmak üzere, neredeyse geliştirilmiş fiziksel gerçeklik ve fiziksel olarak kalıcı sanal alanın yakınsamasıyla oluşturulan kolektif bir sanal paylaşılan alandır.

Metaverse arsa nedir?

Metaevren, içinde sanal insanların, evlerin, işyerlerinin, arsaların vb. olduğu dijital bir dünya. Meta evrende tıpkı gerçek hayatta olduğu gibi arsa satın alabilir, arsaya inşaat yapabilir veya boş bırakabilirsiniz. (mysoft)

Metaverse arsa nasıl alınır?

Metaevrende arsa sahibi olmak istiyorsanız aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Metaverse arsa satın almak için öncelikle dijital bir cüzdan oluşturmanız gerekmektedir. Bunun için herhangi bir kripto para borsasını kullanabilirsiniz.
Daha sonra metaverse arsa satın alacağınız platforma karar vermelisiniz.
Ardından platformda kullanılan coinlerden satın almalısınız. Örneğin; Sandbox'tan metaverse arsa satın alacaksanız cüzdanınıza "sand" yüklemeniz gerekmektedir.
Bir ada ve parsel seçin. Arsa seçerken getirisi yüksek olan yeri seçmeye özen gösterin.
Coin karşılığında seçtiğiniz arsayı satın alabilirsiniz. Bu arada satıcıya indirim yapma konusunda teklif de verebilirsiniz. (mysoft)

VR Cihazı şart mı?

İlk kez 1992 yılında Snow Crash isimli cyberpunk&bilimkurgu tarzı romanda yer alan ve bir tür sanal gerçeklik evreni olarak tasvir edilen Metaverse, AR/VR uygulamalarının yaygınlaşması ve Ready Player One filminin yarattığı heyecan sonrasında tekrardan gündeme geldi. 2021 yılı itibariyle Facebook’un kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg’in, önce Facebook’un bir Metaverse şirketi olacağı yönündeki açıklamaları ve ardından da geçtiğimiz hafta bu vizyon değişikliğine yönelik olarak ürünlerin bağlı bulunduğu çatı firma isminin ‘’Meta’’ olarak değiştirilmesi kararı ile birlikte Metaverse dışında neredeyse bir şey duymaz olduk. (webrazzi)

Senin için hazırladığımız haberler