Mete Gazoz'dan Radyospor canlı yayınında dikkat çeken mesaj!

10.05.2018 - 14:42 | Son Güncellenme: 10.05.2018 - 14:58

Mete Gazoz'dan Radyospor canlı yayınında dikkat çeken mesaj!

Milli okçu Mete Gazoz, 2016’da Rio sonrası okçuluğa olan ilgide bir patlama yaşandığını söyledi. Hedeflerini, planlamalarını anlatan milli sporcu başarılı olmanın anahtarını da açıkladı. Gazoz, ”Başarılı olabilmek için bazı fedakarlıklar gerekiyor. Amacım madalyalar kazanmak ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek” ifadelerini kullandı.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Mete Gazoz’un açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

"Okçuluğa babam sayesinde başladım"

Benim okçulukla tanışmam çok küçük yaşta oldu. 3 yaşında başladım okçuluğa. Babam sayesinde oldu. Sporcu bir aileden geliyorum. Babam da milli takımda görev yaptı. Onunla birlikte organizasyonlara gide gide ben de okçuluğa merak saldım ve başladım. Başlangıç hikayem böyle oldu.

"Başarılı olmak için fedakarlık yapmak gerekiyor"

Okçuluğu destekleyici branşlara da ilgi gösterdim. Sıkı antrenmanlar yaptım. Çok çalıştım. Açıkçası bazı şeylerden fedakarlık yaptım. Başarılar geliyor. Başarıya ulaşmak için mutlaka bazı şeylerden vazgeçmeniz gerekiyor. Ben de sıkı çalışarak, üstüne koyarak yoluma devam ediyorum.

"2016 yılından sonra performansım arttı"

2016’dan sonra performansım elbette yükseldi. Oradan gelen bir motivasyon oldu. Bununla birlikte performansım yükseldi. 2016 Rio bana pozitif yansıdı diyebilirim. 2017 yılında 15 tane uluslararası madalya kazandım. Türkiye şampiyonaları hariç rakam bu. En çok madalya kazandığım sene oldu. 2016’daki performansımın üstüne çıktım. Başarılı olmak güzel şey. İnşallah böyle devam eder.

"Hedef şampiyonluk"

Benim açımdan her şey yolunda gidiyor. Çalışmalar tam gaz devam ediyor. Milli takım kampındayım. Dünya Kupası’na hazırlanıyoruz. İnşallah Dünya Kupası’nda yine madalya almak istiyorum. 13 günlük bir kamp programımız var. Bu kamp programının ardından yarışmaya katılacağız. Şu anda bu programın başlarındayız. Hem zihinsel hem de fiziksel olarak kendimizi yarışmaya hazırlıyoruz. Bu yarışma Antalya’da olacak. Bizim sahamızda olması ekstra bir motivasyon sağlıyor. Bir önceki Dünya Kupası’nda finale çıktık. Burada artık şampiyon olmak istiyoruz.

"İdolüm yok, örnek sporcu olmak istiyorum"

İdol olarak kimi görüyorum? Ben birini idol almak yerine kendimi insanlara örnek insan olarak göstermek istiyorum. Örnek aldığım bir sporcu yok. Kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Örnek insan ve örnek sporcu olmak gibi bir hedefim var.

Mete Gazoz, boş zamanlarında neler yapar?

Aslında sosyal hayat diye bir şey kalmadı. Sürekli antrenman halindeyiz, yarışmaya hazırlanıyoruz. Zaman buldukça bilgisayar oynamaya çalışıyorum. Onun dışında futbolu seviyorum.

"Fenerbahçeliyim ama gönlüm Sakaryaspor'dan yana"

Tuttuğum bir takım var. Ben Fenerbahçeliyim. Fakat; gönlüm her zaman Sakaryaspor’dan yana. Böyle diyebilirim. Gönlüm Sakaryaspor’da.

"2016 Rio sonrası okçulukta patlama oldu"

En büyük destekçim tabii ki ailem. Annem ve babam bana çok destek oluyor. İnsanların bana ilgisinden de memnunum. 2016 Rio’dan sonra tanındım. Beni seven ve sayan insanlar var. İnsanların gözündeki değerim beni mutlu ediyor. Rio’dan sonra okçulukta bir patlama oldu diyebilirim. İnsanlar artık okçulukla daha fazla ilgilenir hale geldi. Medyanın da bunda katkısı büyük.

Mete Gazoz'dan Radyospor aracılığıyla mesaj

Beni destekleyen, mesaj gönderen herkese teşekkür ederim. Türkiye Okçuluk Federasyonu’na da mutlaka teşekkür etmeliyim. Bize her konuda destek oluyorlar. Maliyetten de kaçmıyorlar. En iyi şartları sağlayama çalışıyorlar. Bundan sonra da bu desteği vereceklerine inancım tam. Okçuluğa olan ilgi için de Radyospor’a ayrıca teşekkür ediyorum.

Senin için hazırladığımız haberler