Mete İkiz: "Benim Mustafa Cengiz yönetiminden beklentim..."

09.04.2019 - 14:59 | Son Güncellenme: 09.04.2019 - 17:59

Mete İkiz: "Benim Mustafa Cengiz yönetiminden beklentim..."

Galatasaray Sportif A.Ş Eski Yöneticilerinden Mete İkiz, sarı-kırmızılıların gündemine dair açıklamalar yaptı. Genel Kurul tarafından bir karar verildiğini ifade eden İkiz, “Mustafa Cengiz yönetiminden beklentim, kulüp tarihinin en yüksek dönem zararının sebepleriyle anlatılması ve bundan sonra nasıl iyileştirileceğinin açıklanmasıdır” diye konuştu.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Mete İkiz’in açıklamaları şu şekilde;

“Galatasaray’ın DNA’sına işlenmiş”

Galatasaray’ın başında bu tip bitirişleri defalarca yapmış olan, bu işlerde yetkin bir teknik direktör olan Fatih Terim var. Yönetim bazında yaşananlara rağmen bunu başarabiliyor. Bu Galatasaray’ın DNA’sına işlenmiş. Önümüzdeki 7 haftada 6 puanlık farka rağmen şampiyonluk şansı var. Galatasaray’ın, kendisinden beklenen performansı ortaya koyacağını düşünüyorum.

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’ne katılamazsa nasıl bir tablo oluşur?

Şampiyonlar Ligi her kulüp için çok değerli. Olmazsa olmaz bir durum. Orada olmak gerekiyor. Galatasaray özelinde önemli bir gelir. 215 milyon TL’lik bir gelir var. Bir de yayın havuzu geliri var. Tahmin ediyorum; 300 milyon TL’ye yakın bir gelir Şampiyonlar Ligi’nden gelmiş olacak. Yani 50 milyon Euro’dan bahsediyoruz. Hiç şüphesiz Şampiyonlar Ligi en önemli gelir kaynağı. Şampiyonlar Ligi’ne katılım olmasa dahi, gelirlerde daha farklı bir yapılanmaya gidilmesi lazım. Her sene şampiyon olmak gerçekçi bir beklenti değil. O açıdan takımlarımızın şampiyon olmasalar bile nasıl gelir yarabileceklerini düşünmeleri ve ona göre kafa yormaları gerektiğini düşünüyorum. Galatasaray Devler Ligi’ne gidemezse, önemli bir gelir kaleminden mahrum kalacak.

Seçim konusundaki fikirleri neler?

Galatasaray’da bir belirsizlik dönemi ortaya çıktı ve idari anlamda ibrasızlık görüşü ortaya çıktı. Başkan ve yöneticiler konuyu yargıya taşıdı. Bundan sonra ne olacak? Belirsizlik dediğim tam da buydu. Yönetim ve sayın başkanın belirsizliğe bir dur demesi lazım. Ne şekilde hareket edeceklerini paylaşmaları lazım. Genel Kurul iradesi ortada ve bu doğrultuda karar çıktı. Tüzükte bu durumlar net bir şekilde ifade ediliyor. Yönetim 30 gün içinde karar alarak bir seçim tarihi belirler. İbrasızlık durumunda ise bir sonraki seçime katılamaz denilmiştir. Yaşanan gelişmeler sonrası önlerinde bir anlam kalmadı. Bu güzel bir gelişme olarak görülebilir. Bir seçim kararı almaları durumunda kendileri de seçime katılmayı garanti altına almış oluyor. Makul bir sürede seçim kararı alınması ve istemeleri durumunda kendilerini de seçime girmesi camianın beklentisi olarak ön plana çıkacaktır. Genel Kurul iradesini yapılmasını camia isteyecektir.

“Kim olsa bu kadarını yapabilirdi”

Şu andaki yönetim günün sonunda belli hizmetler yaptı. Zor bir dönemde geldiler. Önce 4 aylık bir dönemde seçildi. Dursun Özbek, Galatasaray örf ve adetlerini hiçe saymıştı ve bir karar almıştı. Galatasaray camiası da tepki göstermişti. Mustafa Cengiz seçildi. Çalışmalar yaptı ve bir bütçe oluşturdu. Mayıs ayındaki seçimlerden sonra da bütçenin tutmayacağını gördük. Daha sonra ülke ekonomik olarak çalkantılı bir sürece girdi. Bütçenin tutmayacağı da netleşti. Eylül ayı sonunda revize bütçe onayını aldı. Yapabileceği şeyleri yaptı. Kim olsa muhtemelen bu kadar yapabilirdi.

“En yüksek dönem zararının sebepleriyle anlatılması gerekiyor”

Mustafa Cengiz’in yapabileceği bu kadardır. Mali açıdan Galatasaray’ın çok daha iyi olmasını beklemem. Neyi beklerim? Şu anda kulüp tarihinin en yüksek dönem zararı var. Bu anlatılır sebepleriyle. Bundan sonra nasıl iyileştirileceğini duymak isterim. 1 yılda kulübü kâra geçirdik gibi söylemleri doğru bulmuyorum. Olması gereken şeyleri söylemeleri gerekir.

Senin için hazırladığımız haberler