Mete İkiz'den UEFA incelemesi hakkında çarpıcı açıklamalar! Tüm detayları açıkladı...

27.06.2018 - 15:35 | Son Güncellenme: 27.06.2018 - 18:35

Galatasaray'ın UEFA FFP anlaşması öncesi detaylı sunumunu yapan Mete İkiz, yeniden incelemeye alınan Galatasaray'ın UEFA dosyası hakkında detaylı açıklamalar yaptı. Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'a konuşan İkiz şunları ifade etti

Mete İkiz'den UEFA incelemesi hakkında çarpıcı açıklamalar! Tüm detayları açıkladı...

Galatasaray'ın UEFA ile yaptığı 4 yıllık FFP sulh anlaşması öncesi detaylı sunumunu yapan Mete İkiz, yeniden incelemeye alınan Galatasaray'ın UEFA dosyası hakkında detaylı Radyospor'da detaylı açıklamalar yaptı. Spor Kazanı programında Özgür Sancar'a konuşan İkiz şunları ifade etti

"Uzun yıllardır kulübün içinde görev aldım. Divan Başkanlığı tarafından onaylanmış 12 farklı kurulda görev yaptım. Ünal Aysal döneminde görev aldım, Duygun başkan döneminde göreve aldım. Sayın Dursun Özbek döneminde yer aldım ve son olarak sayın Cengiz döneminde bu UEFA ile ilgili sunumu yapma fırsatı buldum."

'UEFA şu an kendi içindeki prosedürü tamamlıyor'

"UEFA şu an kendi içindeki prosedürü tamamlıyor. Uyum departmanı var. Bu departman kulüplerin bütün verilerini alıp denetliyor. Bir sorun varsa; mesela Galatasaray'da vardı. Galatasaray üç yılda 30 milyon açık vermesi gerekirken 119 milyon açık yapmışız. Bu kriteri tutturamadığımız ekip sizin dosyayı alıp savcılık kısmına kendi içinde gönderiyor. Sayın başkan nezdinde yapılan toplantıda bizimde olduğumuz sunumu yaptık. Geleceğe odaklandığımız bir çalışma oldu. Zaten geçmişte hedefleri tutturamamış durumdayız, geleceğe odaklandık. Başta olumsuz olan ardından olumlu biten bir toplantı oldu"

'J.Rodriguez çok önemli bir kişidir'

"Olumsuz bir performans gördüklerini ve üzgün olduklarını ifade ederken sunum sonrasında memnuniyetlerini ifade etmişlerdi. Daha sonra soru-cevap şeklinde prosedür devam etti. Akabinde UEFA detayları açıkladı. Burada üçüncü ayak ise hakimler kurulu var. Jose Rodriguez çok önemli bir kişidir. Daha önce insan hakları başkanlığı yapmıştır. Bu artık onanma safhasıdır."

'%99 aynı şekilde çıkacaktır'

"Uzun vadeli açıklanan detayları incelenecek dosyanın ve bana göre yani çok büyük ihtimalle %99 gibi o şekilde çıkacaktır. Savcılar ne derse bunu onaylayacaklardır. Hakimler kurulu her türlü cezayı verme hakkına sahip tek kuruldur."

'Major bir değişiklik olacağını sanmıyorum'

"Major bir değişiklik olacağını sanmıyorum. Çok uzun bir süre bu dosya incelendi. Genelde Investigator Chamber ne karar verirse onu onaylıyorlar. Milan kulübü ile alakalı hiçbir şey dikkate alınmıyor. "

'Her kulübün durumu kendini ilgilendirir'

"Galatasaray bir kez UEFA ile anlaşma yaptı ve dönemi bir sezondu. FFP kuralları devreye girdiği zaman 9 tane takım sağlayamadı. O dönemde kümüle zarar hakkı 45 milyon idi ve Galatasaray 49 milyon Euro ile yakalanmıştı. Başka takımlarda vardı PSG gibi. Galatasaray'ın aldığı tek sulh anlaşması tek sezondu. Bundan sonra UEFA 3-4 sezon anlaşma yapmaya başladı. Roma, Porto, Fenerbahçe mesela 4 sezonluk anlaşma yaptı."

"Bizde 4 sezonluk anlaşma/sulh olması lazım dedik. Her kulübün durumu kendini ilgilendirir. Her dosyayı kendi içinde değerlendirir."

'Yeni gelir kalemleri üretmek lazım'

"Birikmiş çok ciddi zararları var takımın. Bunların devamlı Galatasaray'ın başına sorun çıkaracağı belliydi ama şu anlaşma ile sorunları zaten kendiliğinden çözebiliyorsunuz. Bunları uygulamak için yeni gelir kalemleri üretmek lazım. Galatasaray markasını kullanarak artık bir bölgesel marka olması lazım."

'Galatasaray marka değerini yükseltmeli ve yakın coğrafyasında...'

"Gider tarafına bakarsak ideal olan nedir tabii Avrupa Kupalarında yer almak. Gider olarak ilk 30 sırada bulunan takımların altında ve bu gider optimizasyonunu iyi yönetmek lazım."

"Futbol kulüplerinin belli gelirleri var bunları yükseltmek gerekiyor ama marka değerini yukarı taşımak lazım. Almanya, Avusturya, Fransa gibi ülkelerde Türki Cumhuriyetler ya da Afrika tarafına bakınca buralara Galatasaray markasının girmesi lazım. Bir çok farklı yöntemle bunu farklı kalemlere açmak lazım. Manchester United oralarda gidip bu pazarları açmışlar. Orta Doğu, ABD vs. her yere gitmişler. Türkiye yakın coğrafyasında bunları yapabilir. Bunu planlı bir şekilde uygulaması gerekiyor"

Senin için hazırladığımız haberler